Блог - Древна Мъдрост

Индианска Мъдрост

“Шаманът получава заслуга от самото Добро, което ти е направил, а не от тебе.” Елеазар Хараш

ЗА ЗНАЧЕНИЕТО НА ЧИСЛАТА

“Първото число 1 е Господ. Господ — това е първото Същество, Което излиза от Бога, от безпределния, незнайния Бог. То е първото Същество, което е създало света.

Истинският Човек на Изкуството е Проводник на Светлината на Дух

Истинският човек на изкуството е проводник на светлината на Духа. Преминаването през много сътресения е изпитание, което отключва различни способности и разширява съзнанието.

Квадратурата на Кръга

И в математиката има трудни задачи, някои и досега не са разрешени. Такава задача е например определяне квадратурата на кръга.

АХАМ БРАХМА АСМИ: Аз съм Дух

Изречението АЗ СЪМ БРАХМАН, или АЗ СЪМ ДУХ, това изречение постоянно пролива поток от нектар, без изключение! Истината е Безмълвие – и Брахман я открива вътрешно, безмълвно.

Осем лъчната звезда е използвана от древните траки като защитен знак. За славяните това е звездата Алтимир.

Същността на ангелите

Ангелите искат да станат човеци, защото Съвършенният Човек е Бог…Ангелът е ограничен. Той няма свободен избор.

БОГ Е МОЯТ ДРЕВЕН ПОГЛЕД

ИДЕЯ за развиване на интуицията, устойчивостта, духовната любов, което е свързано с третото око – 6 чакра – единството, за придобиване на лична сила, жизнерадостност и жертвеност...

ЦЯЛОСТ

АЙХАМА И ВАХАЯ с вградени – 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на мозъка за всички изкушения на живота, овладяване на себе си...

За Жената

“Жената е древен пламък от Любов, слязъл от великият разум. Когато този пламък е слязъл надолу, се е превърнал в Жена. Жената е друго име на душата Богиня. Жената е трепет от древният огън, от самият Бог.

МААРА - МАЙКАТА

МААРА си има собствена Сила в Себе Си, вродена Сила, излъчваша се Дълбина, собствена Магия. Тази Дълбина е като силата на Океана. Tя е като Тайната на Безкрая.

Най-вътрешният ключ на Живота

Най-вътрешният ключ на Живота ГОСПОД ПРЕДАДЕ КЛЮЧА ОТ РАЯ НА ЖЕНИТЕ. ТЕ ДЪРЖАТ КЛЮЧА НА ЦАРСТВОТО БОЖИЕ... Учителя

ОМЪ

АКО ТИ СЕ МИЕШ САМО ПО ОНЗИ НАЧИН /ЕДНА ТРЕТА ОТ ИСНИНАТА/… ТИ ОСТАВАШ ВЪНШНО ДОНЯКЪДЕ ЧИСТ, НО ТИ ВЪТРЕШНО СИ НЕЧИСТ. ОТ ТАМ Е БЕЛЯТА.

Тот - бащата на Боговете

Само най-мъдрите – казва Тот – отгатнаха Тайната Истина за Бога. Те отгатнаха Истината, но не Я постигнаха, но Тя стана техният Път.

Шри Янтра Мандал

Шри Янтра, наричат „Кралицата на всички янтри” и е свързана с интуицията, с просветлението. В никой от другите мандали няма да открием такова величествено разположение на космическите магнетични полета, толкова всеобемен обхват на вечните истини.

Навигационен изгрев

КАРТИНА ЗА ИЗЧИСТВАНЕ, ЗАРЕЖДАНЕ И РАЗВИВАНЕ НА 6 ТА ЧАКРА ЗА СЪЗНАТЕЛНА РАБОТА ПРИ СЪЗЕРЦАНИЕ И КОНЦЕТРАЦИЯ И ПОДСЪЗНАТЕЛНО ВЛИЯНИЕ. ПОДСИЛВА СЕ ВЛИЯНИЕТО С КОМПОЗИЦИИ И ЧЕСТОТИ

На съвременната наука е известен само първият слой на човешката ДНК, състояща се от две спирали. Преди известно време научните авторитети заявиха, че само 3 % от този слой са важна част от човешкия геном. По-голямата част на ДНК сметнали за грешка на природата. 

Стани стрела и влез в центъра си

Едното от специалните числа е едно, две и три, в този ред (123). Те винаги освобождават: ако имаш Свещено отношение към тях, освобождават от беля. Това е Любов, Мъдрост и Истина.

Жената е друго име на Душата - богиня

Древният Тот - ЖЕНАТА Жената е Древен, блестящ Пламък от Любов. Този Древен и блестящ Огън е слязъл надолу и се е превърнал в Жена.

Природа

Ако хората биха успели да завладат природата, светът непременно би се разрушил и по лицето на земята не би останало нито едно живо същество.

САМ

Какво значи да живееш сам? - Това значи да живееш с Божественото в себе си. Ако човек не може да живее сам, той нищо не знае. Възпитанието на човека трябва да започне със самотата. Ако човек не може да живее сам, той с никого не може да живее.

ДРЕВНИТЕ КОТКИ

Древните котки са били докоснати от реалността на Нищото, Безкрая и затова те са имали дух и концентрираща се сила, право на голяма концентрация.

КОТКИТЕ

Котките са Духове, които са владеели себе си на много високо ниво, както е при Мъдреците...

ПЕПЕРУДАТА

...Учителя казва: Кога ще се оправи светът? Когато гъсениците се превърнат в пеперуди.

ЦВЕТЯТА

Външно цветята живеят на земята, но вътрешно те живеят в духовността, в духовността на ангелите.

Афоризми за Феникса

Йероглифът Бену – Феникса – е Тайна писменост на Боговете. Чрез Феникса Древният обяснява Пътят на Чистотата към Себе Си.

Мистерията на мъжа

Има ли, по-висока степен на отговорност при мъжа, или респективно при жената в процеса на възвръщане към Божественото?

За детето

Значи, майката, казах ти, само отглежда децата, тя не ги ражда. Както ти казах, тя не може да създаде нито косъм, нито нокът; ухото как става, сърцето как се образува – Мистерия на Бога.

За делфините

Основното, което трябва да запомните, че Делфините са стари човешки същества, преродени хора, които произлизат от едно прастаро човечество... Те са избрали да живеят във водата, която за техните души е един особен град.

Събрани Древни Формули из книги на Елеазар Хараш

Човек трябва да си избере Формули според своето Дълбоко Вътрешно Чувство.

БОЖЕСТВОТО ВОДА

Водата е потайно Мистична Майка на човека и Тя всякога го облекчава.

Полезни връзки към онлайн книжарници предлагащи книги на Елеазар Хараш

АУДИО ЛЕКЦИИ - ЕЛЕАЗАР ХАРАШ - ЗА СВОБОДНО ТЕГЛЕНЕ В MP3 ФОРМАТ

YouTube канали - ЕЛЕАЗАР ХАРАШ

Фейсбук страници

 
Телефон: +359 (0) 89 367 1690 / +359 (0) 52 301 477
                Имейл: info@artaramonaidara.com