Арт Арамон Айдара

Репродукции

Можете да посетите и страницата ни

с репродукции във Фейсбук.

От всички картини могат да бъдат направени репродукции, като например тези:

СИЯНИЕТО

маслена картина 50/70 см

Чудно е Сърцето и влезеш ли в Него То решава всички проблеми още преди да са възникнали.

YouTube: Елеазар Хараш – Индианците, Маите и Шаманската Мъдрост (ИНТЕРВЮ)

Маслена картина върху платно.

БУЛЕТ

маслена картина 40/50 см

Моето сърце е закачено за Слънцето.

индианска мъдрост

Facebook

САМОТАТА Е ИЗВОР

маслена картина 50/70 см

Самотата е Извор.

Мъдрият черпи сила от самотата си.
/индианска мъдрост/

Индианската Култура има своите Свещени Корени в Първата Слънчева Раса. Нейната Мъдрост е плод на Осмия старец от 24-те Старци, наречен АВАЛ МАВАРА, което ще рече: “Този, Който споделя Слънцето” и на Неговите Синове. В Индианската Култура е взел участие и Десетият Старец – Старецът на Тишината – наречен Мавахари, което значи: “Споделящият Тишината”. На тези двама Старци и на Праотеца Матасанга се дължи разцветът на Индианската Култура от Първата Слънчева раса. Тяхната Мъдрост е изтъкана от Тишина и Слово и от Слово и Тишина
Елеазар Хараш

КАРТИНА за развиване на интуицията, за дълбок размисъл, за развитие на третото око, за придобиване на увереност и устойчивост, за придобиване на духовна сила и проява на духовната любов.

Име: Аджна, око на мъдростта, трето око, шеста чакра; Място: на челото, между веждите. Цветове: индигово син, също жълт и виолетов. Камъни: индигово син сапфир, лапислазули.
Звуци: тонът Ла. Аромати: мента, жасмин. Меридиани: на пикочния мехур и стомаха. Жлези: хипофиза. Задача: духовна сила, интуиция, познавателна функция, проявление, възприятие, внезапни прозрения, дълбоко вникване, неподвижност. Блокирано състояние: злоупотреба със силата на мисълта, податливост на манипулация чрез внушения. Претовареност. Мантра: ОБ (БОМ). В шеста чакра човек е овладял себе си, има частично прозрение, интуиция, просветление. Той е мълчалив, сияещ и духовен. Тук е духовната любов, но не божествената. За отварянето и овладяването на трето око е нужна работа за овладяване на ума. В шеста чакра, трето око е „Любящото мълчание“ за което няма значение националността, учението и т.н. тук говори дълбочината на духа на човека. В помощ: – релаксация, медитация; – съзерцаване на мандал; – музика в „Ла“ тоналност; – песента на Учителя „Той иде“; – рисуване с тъмносин цвят; – използване на книгата „Заветът на цветните лъчи на Светлината“– сините лъчи (за четвъртък); – молитва „Плодовете на духа“; – псалом 91, 23, 112. Храна, съответстваща за четвъртък – праскови, картофи, тикви, бамя, фъстъци, орехи, бадеми маслини, лимец, праскови, растително масло, мляко.

Идея за работа с 6 чакра –
1. ГОСПОДИ, БОЖЕ НАУЧИ МЕ ДА ЖИВЕЯ В СВОЯТА ИНТУИЦИЯ.
2. ГОСПОДИ, БОЖЕ НАУЧИ МЕ ДА ЖИВЕЯ В ЛЮБЯЩОТО МЪЛЧАНИЕ.
3. БОГ Е МОЯТ ДРЕВЕН ПОГЛЕД.

Facebook

Шаманът не е религия. Шаманът е свещен подход. Шаванът е свещен човек, свободен от болестта на зло….Затова има право да лекува ……Свещенното е същественото на съществуванието… Шаманът е самият правилен живот, Самият Бог. 

ШРИ ЯНТРА МАНДАЛ

маслена картина 40/40 см

Shri Yantra Mandal
Shri Yantra, наричат „Кралицата на всички янтри” и е свързана с интуицията, с просветлението. В никой от другите мандали няма да открием такова величествено разположение на космическите магнетични полета, толкова всеобемен обхват на вечните истини. Изящни и енергични линии и ъгли; закръглени и плавни извивки и венчелистчета. Съвършенството на форми, хармонията в пропорциите произвеждат силно впечатление със сложността на плетеницата……
Shri Yantra е най-важната от янтрите. Това е диаграма, символизираща активността на вселената и процеса на непрекъснатото творчество. Тя е метафора на слизането на Духа в материята: на проявяването на вселената от несътворения Мрак.
В индийских трактатах «Янтрой» называли геометрические изображения, способные управлять энергией и транслировать её. В янтре заложен закон подобия – малое подобно большому, а большое подобно малому, поэтому небольшое изображение несет в себе силу и мощь целой Вселенной, помогая прочувствовать энергетические потоки вокруг и внутри нас.

БУЛЕТ 3

маслена картина 40/50 см

Който обвинява нещата губи Силата на завръщането си, губи Истината.

МАНДАЛА ЗА РАЗВИВАНЕ НА СЪРДЕЧНИЯ ЦЕНТЪР

маслен пастел

Мандала за развиване и усилване на сърдечния център: качествата – съчувствие, отдаване, излекуване, обич към окръжаващите, безкритичност, щедрост, приемане, сърдечност, мекота, разширение, доверие, способства за преминаване към себеизразяване, към интуиция и Любов към Бога. Сърдечният център решава дали човек да тръгне нагоре или надолу, защото тайната на Живота е, че ИМА САМО ЕДНА ВОЛЯ, ИМА САМО БОГ. Само при разцъфтяването на сърдечната чакра започва духовното осъзнаване на Любовта. Тук е началото на обичта към хората, към човечеството, и Любовта към Бога. При чисти духовни желания, човек може да се занимава дори с наука и религия. Когато чистият човек се занимава с науката, той ще се изпълни с любов към живота. ЧИСТОТАТА НА СЪРЦЕТО ВОДИ ДО ЖИЗНЕНОЛЮБИЕ И ДО РАЗБИРАНЕТО НА ЗАКОНА: ЧИСТОТО СЪРЦЕ НЯМА ЖАЖДА ЗА ВЛАСТ, ДО БЛАГОГОВЕЙНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ВСИЧКО В ЖИВОТА.
При концентрация и съзерцаване на Мандалата се влияе благотворно на сърцето, върху кръвообращението и тройния нагревател, тимуса, за пречистване на чувствата. Това се усилва от работата с кристалите – смарагд, нефрит, розов кварц, с етеричното розово масло, със слушане или изпълняване на музикални произведения в тоналността – ФА, слушането на тибетски купи или на камбани, на песента на Учителя “БлагославяЙ”, с четене на стиховете от книгата “Завета на цветните лъчи” на Учителя – зелените лъчи, с четенето на молитвата “МОЛИТВА НА ЦАРСТВОТО” на Учителя, Псаломите 91 , 23, 143 /По Слав. 142/ Псалом Давидов.
Мандалата е подсилена с камъните розов кварц и планиниски кристал.

АМОЛАХАР ЛАХИРА АХАВОТ – О, ВЕЛИЧЕСТВЕНА ПРЕМЪДРОСТ, ВЪВЕДИ МЕ В СКРИТОТО СИ СИЯНИЕ

принт върху платно

В човека има две сили – знание и Мъдрост. Знанието е развалената част от Истината, а Мъдростта е тази, която прониква и прозира в Духа, в Окото на Божественото видение. Шри Ауробиндо /Ел. Хараш 4.12.2012 г./ ЗАПАЛИ В СЕБЕ СИ СИЛАТА НА МЪДРОСТТА. ТОВА Е ПЛАМЪК. А ОНЗИ ВЪНШНИЯТ ПЛАМЪК Е САМО ДИМ, ПУШЕК И ИЛЮЗИЯ..С ВЪНШНИЯ СВЕТИЛНИК И МИЛИОНИ ГОДИНИ НЕ МОЖЕШ ДА РАЗПРЪСНЕШ МРАКА НА КАРМАТА. ВЪНШНОТО СИ ОСТАВА ПРЕХОДНО.. БОДХИДХАРМА Всички вие сте огледала в света, за да може да се отрази Божественият образ във вас. И вие няма какво да създавате нещата. Нещата трябва да се отразяват във вас. Отражение трябва да станете на БОЖЕСТВЕНОТО… ТОВА Е ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО ВИ.
Елеазар Хараш
картина за развиване на 1 ва, 2 ра и 3 та чакри със силен заряд, лична сила, жизнерадостност, концентрация и изцеление.

БУЛЕТ 2

маслена картина 40/50 см

Има разлика между енергията и Силата. Енергията е навсякъде, а Силата трябва да я призовеш. Шаманът може да я призовава…
Шаманската Сила не е учение, а скрит начин на живот.

Прочети още за Индианците

МАНДАЛА ЗА РАЗВИВАНЕ НА ТВОРЧЕСКАТА И ЛИЧНА СИЛА

маслен пастел

Мандала за развиване на творческата и лична сила, волята на човека, за баланс на ин и ян енергията, способства за преработване на чувствата и преживяванията. Използва се чрез концентрация и съзерцаване на Мандалата за разблокирване на 2 – ра и 3 – та чакра у човека. Съответства на тона РЕ и МИ. Спомага за лечението на черния дроб, жлъчния мехур, тънкото черво и задстомашната жлеза /панкреаса/. Камъните на 2 – ра и 3 – та чакра, които могат да се ползват в резонанс на картината са карнеол, лунен камък, тигрово око, кехлибар, цитрин, благороден топаз.
Въздействието на картината се усилва от аромата иланг-иланг, сандалово дърво, лавандула, розмарин, бергамот, от свиренето, пеенето, слушането на произведения в тоналности РЕ и МИ, четенето на молитви “ДОБРАТА МОЛИТВА” , “МОЛИТВАТА НА БРАТСТВОТО” на Учителя, стихове от книгата ЗАВЕТА НА ЗВЕТНИТЕ ЛЪЧИ на Учителя, със стихове от Библията – съответно оранжевите и жълтите.
Псаломите 91 , 23, 61, 19, 103

Ако сте си харесали картина и искате да я пресъздадете, можете да ни пратите снимка с желание размери и тип боя, на следния имейл: info@artaramonaidara.com

 
Телефон: +359 (0) 89 367 1690 / +359 (0) 52 301 477
                Имейл: info@artaramonaidara.com