Енергийни Картини

Можете да посетите и страницата

за енергийни картини във Фейсбук.

 

 

Всички картини могат да се поръчат с вграждане на числа и думи по желание.

 

 

Картините могат да са и в размер по Ваш вкус.

ЖИВОТЪТ Е ДЪЛБОЧИНА

Картина в наличност, 60/70 см размер, масло.

Картина за придобиване на радост, за развиване на сърдечната чакра и себеизразяването, за придобиване на спокойствие и дълбочина, разширение на чувствата, за развиване на готовност за жертва, което носят делфините, игривост и безстрашие, решителност и целеустременост. Картина с вградени – числото 16 – числото на изхвърляне на Дявола от ума. Това е пътят на истинското ученичество, пътя на истинското развитие, по-дълбоко от себепознанието, най-силното число за защита, древната дума Аараявара – Чистота, древната дума Вахая – Божеството Вода – – Диханието на Бога, БЕЗДНАТА – ПРАМАЙКАТА, числото 999 – най-щастливото число. Това е единственото число, което може да излекува числото – шест шест шест, 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на ума за всички изкушения на живота, овладяване на себе си; думата РАДОСТ. 

YouTube: Дельфины. Целебные звуки и песни дельфинов.
Арамон Айдара

ЖИВОТЪТ НА РЪБА Е ВЕСЕЛИЕТО И РАДОСТТА

маслена картина 40/50 см

ВРЪЗКА С ДУШАТА И ЕДИНСТВО С НЕБИТИЕТО

Звуците на Делфините са ВИБРАЦИИ НА ДУШАТА.

Делфинът символизира поривът към един по-вътрешен свят и това означава, че хората трябва да преминат през много страдания и сълзи, за да се домогнат до дълбочината на своята душа. Делфинът произхожда от едно прастаро човечество, извървял е много дълъг път, много се е борил със злото и накрая е успял. Той е успял да превърне злата природа в свое вътрешно сияние, в своя радост, в свой рай. Основната идея, която делфините са разбрали, че тайната на самоотричането не е въпрос на техника или практика, а въпрос на дълбоко разбиране на душата. Това е процес на душата, а не на ума. 03,12,1997, Докато делфинът символизира търсене на тайните в подводните глъбини, то конят търси тайните в безкрайността. По тази причина белият кон не е вече кон. Той се трансформира в невидимия свят като една светеща енергия. Те се управляват от архангели. И конят, и делфинът са разбрали, че истинското жертвоприношение е процес навътре. Това означава, че този, който търси външни пътища, няма да узрее за пътя на ДАО и няма да узрее за сиянието на белия цвят, защото това сияние идва отвътре. Великият път е вътрешен и такъв е стремежът на белия кон, единство с небитието. * 6 септември 2016 г.
Елеазар Хараш

ТЕЗИ, КОИТО СА ЗАПОМНИЛИ ЛЮБОВТА СА СТАНАЛИ ДЕЛФИНИ. ТЕЗИ, КОИТО СА ЗАБРАВИЛИ ЛЮБОВТА СА СТАНАЛИ АКУЛИ.
18.12.2020 г. Елеазар Хараш

АХАМ БРАХМА АСМИ

Картина с вградено Върховно изречение – древна формула:
АХАМ БРАХМА АСМИ: АЗ СЪМ ДУХ

Върховното изречение е методът, средството за познаване на Брахман…. АХАМ БРАХМА АСМИ: АЗ СЪМ ДУХ. Всеки, който повтаря тази формула постига освобождение от кармата.

Картината има вградени числа: 999  – най-щастливото число. Единственото число, което може да излекува трите шестици; 16 – най-силното число за защита и Пентаграма.

СЛЪНЦЕ МОЕ…

маслен пастел с ножче 23/33 см

Има ли нещо по-гальовно от Тебе,
Слънце мое, мило Едно?!
Ти грееш вътре във мене
и отвънка всичко расте.

Всяка Твоя недоловима милувка
мека топлинка е в мойто сърце.
Всеки допир в Твойта прегръдка
с живот ме изпълва – река и море.

Трепетно в неподвижност заставам:
полъхът нежен никога да не спре.
И политам окрилена към Тебе,
подета от Твоите лъчисти ръце.

Разтварям се, с Тебе се сливам,
стихва дъхът ми и пулсът ми спира.
С целувка Любовта си изливаш,
превръщам се в Светлина
прозрачно – щастлива…
Арамон Айдара

Цикъл СЛЪНЧЕВИ ДЕЦА 2

Картина, маслен пастел с ножче.

Изгрява пламенна Зора
със силата на Любовта,
сияе в Слънчеви деца,
преобразява цялата Земя….
Арамон Айдара

АНГЕЛ ОФАНИМ

Маслена картина 30/40 см. Офанимите са духове на движението и посоката, когато те докоснат човека, пътят му придобива ново значение.

Кабала:
Офанимите са духове на движението и посоката, когато те докоснат човека, пътят му придобива ново значение.
Човешкият дух има задачата да преминепрез физическата бездна, която се символизира от човешкото тяло, да се извиси до най-върховната чакра…тогава той ще извиси в себе си въздуха, огъня, водата и земята и чрез тях ще се върне в универсалната светлина…в тялото на човека обитава цялата субстанция на етера…тогава човек се превръща в мост, през който всички всички същества минават.
Задачата на човека е да примири крайностите, от полярностите и да се роди в нова позиция. Когато човек се свие дълбоко вътре в себе си, той се освобождавеа и от светлината, и от тъмнината, навлиза се в една трета точка…там където няма полярности се явява човешкия дух, а той осветява и тъмнината, и светлината и изведнъж техните качества се изменят, ражда се пълнотата, тя прониква и в бялото, и в черното.
Трябва да се разбере изключителното значение на молитвата…тя е тая сила, която прокарва светлинната пътека.
Дълбоката причина една душа да смени една сфера с друга е, когато е станала промяна в душата на човека.
Тайната на етера се корени в най-дълбоката част на сърцето.
Лео Шайа

Лео Шайа – Универсалният смисъл на кабала

п.п.Лео Шайа е една душа, която е изстрадала Истината в нейната най-дълбока степен. Няма кътче от душата му, което да не е изстрадало Истината. И всичко, което говори той на хората днес, носи дълбочината на тази Истина.

СИЯНИЕТО НА ЛЮБОВТА (с рамка)

Картина в наличност, размер – 36/50 см. масло.

Картина за придобиване на радост, за развиване на сърдечната чакра, добротата, способства проявяването на Любовта и себеизразяването, за придобиване на спокойствие и дълбочина, разширение на чувствата, за развиване на готовност за жертва, което носят делфините, игривост и безстрашие, решителност и целеустременост. Картина с вградени – числото 16 – числото на изхвърляне на Дявола от ума. Това е пътят на истинското ученичество, пътя на истинското развитие, по-дълбоко от себепознанието, най-силното число за защита, древната дума ДЕВАЙРА – ЛЮБОВ, древната дума Вахая – Божеството Вода – – Диханието на Бога, БЕЗДНАТА – ПРАМАЙКАТА, числото 999 – най-щастливото число. Това е единственото число, което може да излекува числото – шест шест шест, 123 – във всичко ми върви, 71 – Чистота и думата РАДОСТ. При съзерцание на картината влиянието се усилва и със слушане на песни и гласа на Делфини. 

Дельфины. Целебные звуки и песни дельфинов.

СИЯНИЕТО НА ЛЮБОВТА (без рамка)

Картина в наличност – 36/50 см, масло.

ИДЕЯ – ВРЪЗКА С ДУШАТА И ЕДИНСТВО С НЕБИТИЕТО.

ТЕЗИ, КОИТО СА ЗАПОМНИЛИ ЛЮБОВТА СА СТАНАЛИ ДЕЛФИНИ. ТЕЗИ, КОИТО СА ЗАБРАВИЛИ ЛЮБОВТА СА СТАНАЛИ АКУЛИ.

18.12.2020 г. Елеазар Хараш

Делфинът символизира поривът към един по-вътрешен свят и това означава, че хората трябва да преминат през много страдания и сълзи, за да се домогнат до дълбочината на своята душа. Делфинът произхожда от едно прастаро човечество, извървял е много дълъг път, много се е борил със злото и накрая е успял. Той е успял да превърне злата природа в свое вътрешно сияние, в своя радост, в свой рай. Основната идея, която делфините са разбрали, че тайната на самоотричането не е въпрос на техника или практика, а въпрос на дълбоко разбиране на душата. Това е процес на душата, а не на ума. 03.12.1997 Елеазар

Делфинът символизира търсене на тайните в подводните глъбини…

Елеазар

ДЕЛФИНИТЕ – ПРАХОРАТА

02.09.2003, „ЕГИПЕТСКА ФИЗИКА“

Истинското дишане е с душата си. Истинското дишане не е нито с устата, нито с носа, а с душата си. ..делфините дишат така…. Те владеят едно тайно дишане, което Тот нарича “сферично”, много дълбоко дишане, дишане с любов, дишане с душа. Там, където има любов, не диша носът или устата, а диша душата.

Елеазар

При съзерцание на картината влиянието се усилва и със слушане на песните и гласа на Делфините.

https://www.youtube.com/watch?v=GMrGIAyz-jM&t=656s&fbclid=IwAR1rfPO3lG7cvtPoIehZK2irivhcdJnKdhnE01vPIRSR3OwJQyr3eH_obuM

Арамон Айдара

ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ – БАЩАТА НА БОГОВЕТЕ

Тялото е твоята съдба. Душата е твоето Предопределение. Това означава твоята Божествена съдба. А Духът е твоята Истина.

Не се тревожи за тялото си. Съдбата ще си го вземе. Не се тревожи за Предопределението. То принадлежи на Божествения Разум. И не се тревожи за Духа си, ТОЙ ПРИНАДЛЕЖИ НА ИСТИНАТА. ТОЙ Е СИН НА ИСТИНАТА.

ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ – БАЩАТА НА БОГОВЕТЕ

Елеазар

ТОТ – АЗ СЪМ ДОШЪЛ ДА ОСВЕТЯ МРАКА

Тот е едновременно Божество, жрец, човек, цар и Повелител, Величествен Посветен.

Тот е наречен Баща на окултните науки, въобще – на Свещената Мъдрост. Името му иначе означава даже, в по-дълбок смисъл, Баща на Боговете. Въобще, говорим за изключително Същество и Божество. Тот символизира Разума на Твореца; той е притежавал особена сила, чрез която можел да разкрива Същността, т.е. Сърцето на нещата.

Той е един от Тайнствените Богоноси (Тот); той е Божествено творяща Мъдрост; той е създал чисто Свещени книги – Наука, която е Свещена.

БАЩАТА НА БОГОВЕТЕ, БАЩАТА НА ЙЕРОГЛИФИТЕ

Тот – или така нареченият Древният Хермес – казва:

Чистите думи създават Духа на нещата. Естеството на Боговете е Чист Дух. Който е създаден от Истината, живее като Дух. (Такива хора, между другото, живели в света, са милиони. Само Суфите са над 40 милиона, постигнали Висша реализация, само те.)

Значи: Който е създаден от Истината, живее като Дух, а не като човек.

Само най-мъдрите – казва Тот – отгатнаха Тайната Истина за Бога. Те отгатнаха Истината, но не Я постигнаха, но Тя стана техният Път.

Истината, колкото и да си Я постигнал, Тя продължава. Може да си Я преживял дълбоко, но пак тайно остава: продължаваш да Я търсиш на по-дълбоко ниво.

Истинският човек е нещо, което разклаща мрака. Неговото Слово създава Път, създава Светлина. С Духа в себе си, ти можеш да виждаш и в мрака, и отвъд мрака.

В ХРАМА НА ВОДАТА

Идея – В ХРАМА НА ВОДАТА. ВАХАЯ – ДРЕВНОТО ДИХАНИЕ НА БОГА. ЗАКЛЮЧЕНА ПРАСВЕТЛИНА. Цветето е излъчената красота на Водата./Елеазар/

Картина за очистване, изцеление, усилване и разширяване на чувствата, способства за себеизраза, хармонията, изобилието, умиротворението. Картина с вградена древна дума ААРАЯВАРА – древната Чистота, абсолютната Неопетненост, с древната дума ВАХАЯ – БОЖЕСТВОТО ВОДА – БЕЗДНАТА – ПРАМАЙКАТА – ВОДАТА Е СЛЯЗЛА ОТ ПРАСВЕТЛИНАТА И ЗАТОВА Е ВОДА – ВОДАЧ. После е станала енергия, а после вода – очистителна енергия. Очистителна енергия, за да ни заведе обратно при Бога, обратно при Прасветлината, Първичният Океан. ВОДАТА Е ПРАЕЗИК… ИЗВОРЪТ Е ОТКРИЛ СЕБЕ СИ. ТОВА Е ЧОВЕКЪТ, КОЙТО Е ПОЗНАЛ СЕБЕ СИ… Чистата вода ни води към това, което е смисълът на живота, по друг начин – първичното състояние на съзнанието. Това означава да се завърнем в произхода. 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на мозъка за всички изкушения на живота, овладяване на себе си, 16 – най-силното число за защита…

РАДОСТ

Картина, 30/40 см размер

вградени – числото 16 – числото на изхвърляне на Дявола от ума. Това е пътят на истинското ученичество, на пътя на истинското развитие, по-дълбоко от себепознанието, най-силното число за защита, числото 71 – Чистота, числото 999 – най-щастливото число. Това е единственото число, което може да излекува числото – шест шест шест, думата – РАДОСТ. Картина за придобиване на радост, чувство на жертвеност, което носят делфините и безстрашие, увереност в своите сили, решителност и целеустременост. КАРТИНА ЗА ИЗЧИСТВАНЕ, ЗАРЕЖДАНЕ И РАЗВИВАНЕ НА 2 ТА ЧАКРА ЗА СЪЗНАТЕЛНА РАБОТА ПРИ СЪЗЕРЦАНИЕ И КОНЦЕТРАЦИЯ И ПОДСЪЗНАТЕЛНО ВЛИЯНИЕ. ПОДСИЛВА СЕ ВЛИЯНИЕТО С КОМПОЗИЦИИ И ЧЕСТОТИ НАПРИМЕР ЗА 2 РА ЧАКРА

YouTube: Свадхистана . Уверенность в своих силах, решительность и целеустремленность.

БОГ Е МОЯТ ДРЕВЕН ПОГЛЕД

Енергетизираща картина. Картина за развиване на интуицията. /6 та чакра/ с идеи за работа.

Картина с вградените числа

Маслено 40/50 см.

числа – 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на ума за всички изкушения на живота, овладяване на себе си, 71 – Чистота, 16 – най-силното число за защита.

Картина за изцеление, заразвитие на третото око – Духовната Любов, за духовно равновесие, благоговейно отношение към нещата, идващо от разбирането, че има само една Воля в света – Божията, повишава съпротивителната душевна сила, прогонва заслепявания и мъката. Съзерцаването на картината способства за идейното възприятие на нещата, за придобиване специфична любов към Словото, безкритичност към себе си и другите, за развиване на творческата и лична сила, за баланс на ин и ян енергията, способства за преработване на чувствата и преживяванията. Картина за развитие на 6 – та чакра:

Идея за работа с 6 чакра:

1. ГОСПОДИ, БОЖЕ НАУЧИ МЕ ДА ЖИВЕЯ В СВОЯТА ИНТУИЦИЯ.

2. ГОСПОДИ, БОЖЕ НАУЧИ МЕ ДА ЖИВЕЯ В ЛЮБЯЩОТО МЪЛЧАНИЕ.

3. БОГ Е МОЯТ ДРЕВЕН ПОГЛЕД. /Елеазар/

Име: Аджна, око на мъдростта, трето око, шеста чакра; Място: на челото, между веждите. Цветове: индигово син, също жълт и виолетов. Камъни: индигово син сапфир, лапислазули.

Звуци: тонът Ла. Аромати: мента, жасмин. Меридиани: на пикочния мехур и стомаха. Жлези: хипофиза. Задача: духовна сила, интуиция, познавателна функция, проявление, възприятие, внезапни прозрения, дълбоко вникване, неподвижност. Блокирано състояние: злоупотреба със силата на мисълта, податливост на манипулация чрез внушения. Претовареност. Мантра: ОБ (БОМ). В шеста чакра човек е овладял себе си, има частично прозрение, интуиция, просветление. Той е мълчалив, сияещ и духовен. Тук е духовната любов, но не божествената. За отварянето и овладяването на трето око е нужна работа за овладяване на ума. В шеста чакра, трето око е „Любящото мълчание“ за което няма значение националността, учението и т.н. тук говори дълбочината на духа на човека. В помощ: – релаксация, медитация; – съзерцаване на мандал; – музика в „Ла“ тоналност; – песента на Учителя „Той иде“; – рисуване с тъмносин цвят; – използване на книгата „Заветът на цветните лъчи на Светлината“– сините лъчи (за четвъртък); – молитва „Плодовете на духа“; – псалм 91, 23, 112. Храна, съответстваща за четвъртък – праскови, картофи, тикви, бамя, фъстъци, орехи, бадеми маслини, лимец, праскови, растително масло, мляко.

ЖИЗНЕРАДОСТ

ИДЕЯ – ВРЪЗКА С ДУШАТА И ЕДИНСТВО С НЕБИТИЕТО

Делфинът произхожда от едно прастаро човечество, извървял е много дълъг път, много се е борил със злото и накрая е успял. Той е успял да превърне злата природа в свое вътрешно сияние, в своя радост, в свой рай. Основната идея, която делфините са разбрали, че тайната на самоотричането не е въпрос на техника или практика, а въпрос на дълбоко разбиране на душата. Това е процес на душата.

АЙХАМА И ВАХАЯ 1 ОГЪН И ВОДА 1

Маслена картина 30/40 см

Картина за развиване на интуицията, устойчивостта, духовната любов, което е свързано с третото око – 6 чакра – единството, за придобиване на жизнена сила, което е свързано с 1 та коренна чакра на човека. Картина с вградени числа – 16 – най-силното число за защита, 435 – число което разрежда силата на разрушението, използва се при освобождаване от дългове , срещу беля, 999. Най-щастливото число. Това е единственото число, което може да излекува числото – шест шест шест, 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на мозъка за всички изкушения на живота, овладяване на себе си, думата – ключ – АЙХАМА – символ на скрития Огън, Изначалното Единение, Изначалния Огън. ДРЕВНИЯТ КЛЮЧ – ТОВА, КОЕТО ТЕ ОБОЖЕСТВЯВА, КОЕТО ТИ ДАВА ДЪЛБОЧИНА, древната дума ВАХАЯ – БОЖЕСТВОТО ВОДА – БЕЗДНАТА – ПРАМАЙКАТА – ВОДАТА Е СЛЯЗЛА ОТ ПРАСВЕТЛИНАТА И ЗАТОВА Е ВОДА – ВОДАЧ

Име: Аджна, око на мъдростта, трето око, шеста чакра;

Място: на челото, между веждите.

Цветове: индигово син, също жълт и виолетов.

Камъни: индигово син сапфир, лапислазули.

Звуци: тонът Ла.

Аромати: мента, жасмин.

Меридиани: на пикочния мехур и стомаха.

Жлези: хипофиза.

Задача: духовна сила, интуиция, познавателна функция, проявление, възприятие, внезапни прозрения, дълбоко вникване, неподвижност. Блокирано състояние: злоупотреба със силата на мисълта, податливост на манипулация чрез внушения. Претовареност.

Мантра: ОБ (БОМ). В шеста чакра човек е овладял себе си, има частично прозрение, интуиция, просветление. Той е мълчалив, сияещ и духовен. Тук е духовната любов, но не божествената. За отварянето и овладяването на трето око е нужна работа за овладяване на ума. В шеста чакра, трето око е „Любящото мълчание“ за което няма значение националността, учението и т.н. тук говори дълбочината на духа на човека.

В помощ: – релаксация, медитация; – съзерцаване на мандал; – музика в „Ла“ тоналност; – песента на Учителя „Той иде“; – рисуване с тъмносин цвят; – използване на книгата „Заветът на цветните лъчи на Светлината“– сините лъчи (за четвъртък); – молитва „Плодовете на духа“; – псалом 91, 23, 112. Храна, съответстваща за четвъртък – праскови, картофи, тикви, бамя, фъстъци, орехи, бадеми маслини, лимец, праскови, растително масло, мляко.

Име: Муладхара (извор, седалище), коренна чакра, първа чакра.

Място: края на гръбначния стълб – опашката.

Цвят: червен.

Камъни: ахат, хематит, червен яспис, гранат, червен корал, рубин.

Звуци: тонът До.

Аромати: кедър, карамфил.

Меридиани: на бъбреците, пикочен мехур, дебело черво.

Жлези: полови жлези – яйчници, тестиси.

Задача: първична жизнена енергия, физическа воля спрямо битието, воля за живот, „Бог е в нас и ние сме в него“, доверие.

Блокирано състояние: привързаност, несигурност, липса на физическа и душевна съпротивителна сила, животът се възприема като товар и мъка. Заслепявания, заблуждения.

Мантра: ЛАМ. Блокажите водят до сексуални аномалии, престъпления, ревност и т.н., други видове страдания, страх от смъртта. За да се отвори тази чакра и овладее естествено нейната енергия е нужно: проникване с любов, за да се преодолее страха от смъртта и изчистване на неразумните желания, за да се преодолеят заслепяванията, заблудите и така да отпаднат греховете, злото. В помощ може да използват – музика, мантри, мандали: – рисуване с червените тоналности; гама До-мажор, пеене или слушане, изсвирване; – песента на Учителя „Ще се развеселя“; – молитва „Пътят на живота“; – псалом 91, 23, 27; – Господнята молитва; – книгата „Заветът на цветните лъчи на Светлината“ – червените лъчи; – храната за вторник – коприва, червени чушки, лук, чесън, хрян, бяла ряпа, репички, спанак, храни, които съдържат лютивина и желязо.

АЙХАМА И ВАХАЯ 2 ОГЪН И ВОДА 2

Маслена картина 60/70 см.

Картина в наличност с вградени – 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на мозъка за всички изкушения на живота, овладяване на себе си, 16 – най-силното число за защита, числото 999 – най-щастливото число. Това е единственото число, което може да излекува числото – шест шест шест, 435 – число което разрежда силата на разрушението, използва се при освобождаване от дългове , срещу беля, 3113 – чистота, думата – ключ – АЙХАМА – символ на скрития Огън, Изначалното Единение, Изначалния Огън. ДРЕВНИЯТ КЛЮЧ – ТОВА, КОЕТО ТЕ ОБОЖЕСТВЯВА, КОЕТО ТИ ДАВА ДЪЛБОЧИНА, древната дума ВАХАЯ – БОЖЕСТВОТО ВОДА – БЕЗДНАТА – ПРАМАЙКАТА – ВОДАТА Е СЛЯЗЛА ОТ ПРАСВЕТЛИНАТА И ЗАТОВА Е ВОДА – ВОДАЧ. После е станала енергия, а после вода – очистителна енергия. Очистителна енергия, за да ни заведе обратно при Бога, обратно при Прасветлината, Първичният Океан. ВОДАТА Е ПРАЕЗИК… ИЗВОРЪТ Е ОТКРИЛ СЕБЕ СИ. ТОВА Е ЧОВЕКЪТ, КОЙТО Е ПОЗНАЛ СЕБЕ СИ. Картина с вградена формула – АЙ АОР АЛМАВАРИЯ – АЗ СЪМ ВЕЛИКА НЕУЯЗВИМОСТ. Картина за очистване, зареждане. Мощно енергетизираща картина, даваща концентриран ОГЪН. Картина с идеята за Завета на цветните лъчи, за развиване на чакрите, за развиване на цялостност.

АЙ АОР АЛМАВАРИЯ – АЗ СЪМ ВЕЛИКА НЕУЯЗВИМОСТ

Картина 30/40 см размер

С вградени числото 16 – числото на изхвърляне на Дявола от ума. Това е пътят на истинското ученичество, на пътя на истинското развитие, по-дълбоко от себепознанието, най-силното число за защита; числото 999 – най-щастливото число, число на Учителя. Това е единственото число, което може да излекува числото – Шест шест шест; 435 – магическо число за освобождаване от някаква беля и борчове, число, което разрежда силата на разрушението. Изречението (на древния език Залихир) АЙ АОР АЛМАВАРИЯ – АЗ СЪМ ВЕЛИКА НЕУЯЗВИМОСТ.

Картина за очистване, изцеление, усилване на дълбочината, за жизнерадостност и духовно равновесие, благоговейно отношение към нещата, идващо от разбирането, че има само една Воля в света – Божията, повишава съпротивителната душевна сила, прогонва заслепявания и мъката. Съзерцаването на картината способства за идейното възприятие на нещата, за придобиване специфична любов към Словото, любов към Бога. Безкритичност към себе си и другите, за развиване на творческата и лична сила; за баланс на ин и ян енергията. Способства за преработване на чувствата и преживяванията. Картина за дълбок релакс.

АЙХАМА И ВАХАЯ 4 ОГЪН И ВОДА 4

Mаслена картина 60/70 см

Картина с вградени – 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на ума за всички изкушения на живота, овладяване на себе си, 16 – най-силното число за защита; числото 999 – най-щастливото число. Това е единственото число, което може да излекува числото – шест шест шест, 435 – число което разрежда силата на разрушението, използва се при освобождаване от дългове, срещу беля; 3113 – чистота, думата – ключ – АЙХАМА – символ на скрития Огън, Изначалното Единение, Изначалният Огън. ДРЕВНИЯТ КЛЮЧ – ТОВА, КОЕТО ТЕ ОБОЖЕСТВЯВА, КОЕТО ТИ ДАВА ДЪЛБОЧИНА, древната дума ВАХАЯ – БОЖЕСТВОТО ВОДА – БЕЗДНАТА – ПРАМАЙКАТА – ВОДАТА Е СЛЯЗЛА ОТ ПРАСВЕТЛИНАТА И ЗАТОВА Е ВОДА – ВОДАЧ. После е станала енергия, а после вода – очистителна енергия. Очистителна енергия, за да ни заведе обратно при Бога, обратно при Прасветлината, Първичният Океан. ВОДАТА Е ПРАЕЗИК… ИЗВОРЪТ Е ОТКРИЛ СЕБЕ СИ. ТОВА Е ЧОВЕКЪТ, КОЙТО Е ПОЗНАЛ СЕБЕ СИ. Картина за очистване, зареждане. Мощно енергетизираща картина, даваща концентриран ОГЪН. Картина с идеята за Завета на цветните лъчи, за развиване на чакрите, за постигане на цялостност.

ПРАМАЙКАТА

Картина 30/40 см размер

Картина за очистване, изцеление, усилване и разширяване на чувствата. Способства за себеизразяване, хармония, изобилие, умиротворение. Картина с вградена древна дума ААРАЯВАРА – древната Чистота. С вградена формула – “В моята Душа царува едно велико Спокойствие”. С древната дума ВАХАЯ – БОЖЕСТВОТО ВОДА – БЕЗДНАТА – ПРАМАЙКАТА – ВОДАТА Е СЛЯЗЛА ОТ ПРАСВЕТЛИНАТА И ЗАТОВА Е ВОДА – ВОДАЧ. После е станала енергия, а после вода – очистителна енергия. Очистителна енергия, за да ни заведе обратно при Бога, обратно при Прасветлината, Първичният Океан. ВОДАТА Е ПРАЕЗИК… ИЗВОРЪТ Е ОТКРИЛ СЕБЕ СИ. ТОВА Е ЧОВЕКЪТ, КОЙТО Е ПОЗНАЛ СЕБЕ СИ… Чистата вода ни води към това, което е смисълът на живота, по друг начин – първичното състояние на съзнанието. Това означава да се завърнем в произхода. 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на ума за всички изкушения на живота, овладяване на себе си; 16 – най-силното число за защита…

ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ

Картина 30/40 см размер

ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ – ТОВА Е НЕИЗМЕННИЯТ ЕТЕР. Орфей

ТОВА Е ТЪНКОСТТА НА НЕЩАТА, ТЯХНАТА ДЪЛБИНА.

ПРИ ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ НЕ СЕ ЦЕЛУВАТ, НЕ СЕ ПРЕГРЪЩАТ ХОРА, А СЕ ПРЕГРЪЩАТ ХРАМОВЕ. (Елеазар Хараш)

ЛЕБЕДИТЕ – КРАСОТАТА НА ДУШАТА 1

Картина акварел А4 размер

ЛЕБЕДИТЕ – УКРАШЕНИЕТО НА ВОДАТА – самата красота на Душата.

Когато Бог е създал Адам, пратил някои от птиците да се произнесат за Адам. Най-напред изпратил гаргата: тя заплюла Адам и го подминала, без да каже никаква дума. Затова – Учителя казва – именно гаргата и до днес носи черна дреха. След нея Бог изпратил враната, и тя да си каже мнението. Като минала покрай Адама – Учителят казва – враната си затворила очите и казала: „Нищо особено!“ – тя даже не видяла, че гаргата плюла върху Адама. Най-после Бог изпраща лебеда, и той да се произнесе. Като минал покрай човека, лебедът забелязал, че някой е плюл върху него, спрял се и внимателно почистил плюнката. Като видял постъпката на лебеда, Бог му казал: „Понеже ти извърши една хубава постъпка, Аз ще ти дам бяла дреха“. (Учителя)

Лебедът символизира душевната красота, самата красота на Душата. Сред съществата лебедът е като цвете. Той носи в себе си нещо от Райското състояние на Душата…

Не всяко същество може да носи белия цвят. Белият цвят, в своето чисто значение, означава реализация – това е Пътят на лебеда. Дрехата е бяла, когато едно Същество има истинско разбиране за нещата, когато има Свещено Знание. Белият цвят не е в ума, нито в дрехата, а той е качество на Душата.. . Вътре в лебеда се оглеждат много красиви Души… Именно тези Души се движат грациозно и духовно – не самите лебеди, а тези Души, които имат много хубаво чувство за красота. Тези Души лебеди са като украшение за водата. Елеазар Хараш

 

ЛЕБЕДИТЕ – КРАСОТАТА НА ДУШАТА 2

Картина акварел А4 размер

За очистване, изцеление, усилване на сърцето, способства за балансиране на енергиите в човека; за хармонизиране, умиротворение, за привличане на изобилието; за развиване на нежността и мекотата – първичните условия за любовта; за придобиване на жизнерадост чрез връзка с божествената природа. Картина с вградена древна формула на ватански език, дадена от Учителя – АНАХ АНАХЕРА ВАХАНА – Животът е Живот само чрез Теб /Господи/ и по дълбокото значение – Ти Си Жезълът на моята Истина; числото 71 – чистота; И числото на Учителя 999 – най-щастливото число. Това е единственото число, което може да излекува трите шестици. / Елеазар / числото 16 – най-силното число за защита. Въздействието на картината се усилва при съзерцание под звучащата музика.

БОЖЕСТВОТО ВОДА

Картина с размер 20/25 см масло.

Картина за очистване, изцеление, усилване и разширяване на чувствата, способства за себеизраза, хармонията, изобилието, умиротворението. Картина с вградена древна дума ААРАЯВАРА – древната Чистота, с древната дума ВАХАЯ – БОЖЕСТВОТО ВОДА – БЕЗДНАТА – ПРАМАЙКАТА. ВОДАТА Е СЛЯЗЛА ОТ ПРАСВЕТЛИНАТА И ЗАТОВА Е ВОДА – ВОДАЧ. После е станала енергия, а после вода – очистителна енергия. Очистителна енергия, за да ни заведе обратно при Бога, обратно при Прасветлината, Първичният Океан. ВОДАТА Е ПРАЕЗИК… ИЗВОРЪТ Е ОТКРИЛ СЕБЕ СИ. ТОВА Е ЧОВЕКЪТ, КОЙТО Е ПОЗНАЛ СЕБЕ СИ… Чистата вода ни води към това, което е смисълът на живота, по друг начин – първичното състояние на съзнанието. Това означава да се завърнем в произхода. 167531 – число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на ума за всички изкушения на живота, овладяване на себе си; 16 – най-силното число за защита.

ВЕЛИКАТА ПРИРОДА

Mаслена картина 30/40 размер

Картина за очистване, изцеление, усилване и разширяване на чувствата, способства за себеизразяване, хармония, изобилие, умиротворение. Картина с вградена древна дума ААРАЯВАРА – древната Чистота. Числото 71 – чистота; числото 999 – най-щастливото число – това е единственото число, което може да излекува трите шестици. / Елеазар / 167531 – число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на ума за всички изкушения на живота, овладяване на себе си. 16 – най-силното число за защита.

ВСЕКИ, КОЙТО НЕ СЕ Е СЪОБРАЗИЛ С НЕЙНИТЕ ЗАКОНИ, Е БИЛ РАЗРУШЕН ОТ НЕЯ. ВСЕКИ ЧОВЕК, КОЙТО СИ Е ВЪОБРАЗИЛ, ЧЕ МОЖЕ ДА ВЛАДЕЕ НАД ПРИРОДАТА, СЕ Е НАМЕРИЛ ПРЕД ПРАХА НА СВОИТЕ ИЛЮЗИИ И ВЪОБРАЖЕНИЯ.

АЗ СЪМ ДУХ

Mаслена картина 30/40 размер

ОРЕЛЪТ – СИМВОЛ НА ТОЛТЕКИТЕ – БОГ.

КАРТИНА ЗА ИЗЧИСТВАНЕ, ЗАРЕЖДАНЕ И РАЗВИВАНЕ НА 1 -ВА, 2 -РА И 3-та ЧАКРА, ЗА СЪЗНАТЕЛНА РАБОТА ПРИ СЪЗЕРЦАНИЕ И КОНЦЕТРАЦИЯ И ПОДСЪЗНАТЕЛНО ВЛИЯНИЕ, С вградени числа: 16 – най-силното число за защита; 999 – най-щастливото число,това е единственото число, което може да излекува числото – шест шест шест; 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на ума за всички изкушения на живота, за овладяване на себе си; 435 – число което разрежда силата на разрушението, използва се при освобождаване от дългове, срещу беля; формулата АХАМ БРАХМА АСМИ -Върховното изречение е метод, средството за познаване на Брахман…. АХАМ БРАХМА АСМИ: АЗ СЪМ ДУХ. Всеки, който повтаря тази формула (според великия Учител, върха на древноиндийската Мъдрост, Яджнавалкия), или само ОМ – разбира се, милиони пъти – това постига освобождение и от сътворените светове, и от несътворените, защото Брахман е по-дълбок. Това изречение, АЗ СЪМ ДУХ, унищожава корените. Ще обясня; Унищожава и злите, и добрите карми, защото и доброто е невежество, и злото е невежество – Любовта е нещо съвсем друго. Унищожава всички натрупани действия. Който постоянно изучава върховното изречение, АЗ СЪМ БРАХМАН, той ще бъде очистен с Огън, с Вятър, със Слънце и с Дух. Тези, които знаят Истината, са безмълвни.

Изречението АЗ СЪМ БРАХМАН, или АЗ СЪМ ДУХ, това изречение постоянно пролива поток от нектар, без изключение! Истината е Безмълвие – и Брахман я открива вътрешно, безмълвно. Много просто: Истината е Неговата природа. Това, което трябва да се търси, най-скъпоценното, най-съкровеното, най-тънкото – това е Брахман, това е чистият Дух, това е Бог. Брахман е Вечно Несътворена Реалност.

Из учението за Брахма, Учението за Великия Дух, Елеазар Хараш,

За развиване на 1, 2 и 3 та чакри

Име: Муладхара (извор, седалище), коренна чакра, първа чакра.

Манипура, чакра на слънчевия сплит, трета чакра.

АЙХАМА – ИЗНАЧАЛНИЯТ ОГЪН 2

Маслена картина 20/30 см

Картина с вградени – 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на мозъка за всички изкушения на живота, овладяване на себе си, 16 – най-силното число за защита, думата – ключ – АЙХАМА – символ на скрития Огън, Изначалното Единение, Изначалния Огън. ДРЕВНИЯТ КЛЮЧ – ТОВА, КОЕТО ТЕ ОБОЖЕСТВЯВА, КОЕТО ТИ ДАВА ДЪЛБОЧИНА.

Идея на УЧИТЕЛЯ – квадратурата на кръга, за която може да прочетете по – долу в коментар.

Мощно енергетизираща картина, даваща концентриран ОГЪН, с идеята за превръщането на човек в своята същност чрез работа с ума, сърцето, Душата и Духа. Картина за работа върху себе си. Картина – символ на Духа. Картина за развиване на любовта, мъдростта и истината. Малък размер – 20/30 см, в наличност.

АЙХАМА – ИЗНАЧАЛНИЯТ ОГЪН 1

Картина акварел А4 размер

Картина с вградени: 167531 – число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на ума за всички изкушения на живота, овладяване на себе си; 16 – най-силното число за защита; числото 999 – най-щастливото число, това е единственото число, което може да излекува числото – шест шест шест; 435 – число което разрежда силата на разрушението, използва се при освобождаване от дългове, срещу беля; 3113 – чистота, думата – ключ – АЙХАМА – символ на скрития Огън, Изначалното Единение, Изначалния Огън. ДРЕВНИЯТ КЛЮЧ – ТОВА, КОЕТО ТЕ ОБОЖЕСТВЯВА, КОЕТО ТИ ДАВА ДЪЛБОЧИНА.

Мощно енергетизираща картина, даваща концентриран ОГЪН. Картина с идеята за постигане на цялостност.

ХАЯРАЯ – БЛАГОДАРНОСТ

Маслена картина 50/70 см.

Вградена древна дума на езика Залихир.

ХАЯРАЯ – Благодарността, Лицето на ДУШАТА. ХАЯРАЯ Е СЛУЖЕНЕ В СЪРЦЕТО, БОЖИЕ СЛОВО, СЪРЦЕВИНАТА НА ПЪТЯ, ОКОТО НА ПРОСТОРА. ДА СИ БЛАГОДАРЕН НЕ ЗА НЯКОИ НЕЩА, А ЗА ВСИЧКО – ТОВА Е ТАЙНА.

НАУКА. ХАЯРАЯ Е ЧИСТ, ВИСШ ВЪЗГЛЕД, ПОРАЗЯВАЩА КАТО УВЕРЕНОСТТА, ЛЪЧ ОТ СКРИТОТО БОЖЕСТВЕНО НАЧАЛО В ЧОВЕКА, ЧАСТ ОТ БЕЗКРАЙНИЯ ЖИВОТ, ОТ ДЪЛБИНИТЕ. БЛАГОДАРНОСТТА Е ЛЕКАРСТВОТО СРЕЩУ ЗЛОТО. ХАЯРАЯ Е СЪБРАНА ЧИСТА ЕСЕНЦИЯ, КОЯТО ОСЪЗНАВА СЕБЕ СИ. Картина с вградени: числото 16 – числото на изхвърляне на Дявола от ума. Това е пътят на истинското ученичество, на пътя на истинското развитие, по-дълбоко от себепознанието, най-силното число за защита; числото 999 – най-щастливото число. Това е единственото число, което може да излекува числото – шест шест шест, 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на мозъка за всички изкушения на живота, овладяване на себе си.

Картина силно зареждаща, развиваща интуицията и работата на третото око за единение, картина за изцеление, очистване и задълбочаване, за защита.

АЗ СЪМ БРАХМАН, АЗ СЪМ ДУХ

Маслена картина 30/40 см

Картина с 30/40 см размер с вградени – числото 16 – числото на изхвърляне на Дявола от ума. Това е пътят на истинското ученичество, на пътя на истинското развитие, по-дълбоко от себепознанието, най-силното число за защита, числото 999 – най-щастливото число. Това е единственото число, което може да излекува числото – шест шест шест, изречението АХАМ БРАХМА АСМИ.

Върховното изречение е методът, средството за познаване на Брахман – АЗ СЪМ ДУХ. Всеки, който повтаря тази формула (според великия Учител, върха на древноиндийската Мъдрост, Яджнавалкия), или само ОМ – това, разбира се, милиони пъти – постига освобождение и от сътворените светове, и от несътворените, защото Брахман е по-дълбок. Това изречение, АЗ СЪМ ДУХ, унищожава корените. Ще обясня… Унищожава и злите, и добрите карми, защото и доброто е невежество, и злото е невежество. Любовта е нещо съвсем друго. Унищожава всички натрупани действия. Който постоянно изучава върховното изречение, АЗ СЪМ БРАХМАН, той ще бъде очистен с Огън, с Вятър, със Слънце и с Дух. Тези, които знаят Истината, са безмълвни.

Изречението АЗ СЪМ БРАХМАН, или АЗ СЪМ ДУХ, това изречение постоянно пролива поток от нектар, без изключение! Истината е Безмълвие – и Брахман я открива вътрешно, безмълвно. Много просто: Истината е Неговата природа. Това, което трябва да се търси, най-скъпоценното, най-съкровеното, най-тънкото – това е Брахман, това е чистият Дух, това е Бог. Брахман е Вечно Несътворена Реалност.

Из учението за Брахман, Учението за Великия Дух, Елеазар Хараш.

КАРТИНА ЗА ИЗЧИСТВАНЕ, ЗАРЕЖДАНЕ И РАЗВИВАНЕ НА 2-ТА ЧАКРА ЗА СЪЗНАТЕЛНА РАБОТА ПРИ СЪЗЕРЦАНИЕ И КОНЦЕТРАЦИЯ И ПОДСЪЗНАТЕЛНО ВЛИЯНИЕ. ПОДСИЛВА СЕ ВЛИЯНИЕТО С КОМПОЗИЦИИ И ЧЕСТОТИ, например за 2-ра чакра:

Име: Свадхистана (дом, жилище), сексуална чакра, втора чакра. Място: между петия поясен прешлен и кръстната кост. Цвят: оранжев. Камъни: карнеол, лунен камък. Звуци: тонът Ре. Аромати: иланг-иланг, сандалово дърво. Меридиани: на черния дроб, жлъчния мехур и тънкото черво. Жлези: надбъбречна. Задача: чувствителност, творческа енергия, въодушевление, сексуалност, способност за изпитване на наслада, виталност, носене по течението на живота, баланс на ин и ян. Блокирано състояние: отхвърляне или преувеличаване на сексуалността. Мантра: ВАМ. Тук човек има знания (информация), работи, но не твори, защото не познава тайната на живота т.е. няма разбиране. За да се събуди и овладее естествено енергията във втора чакра, трябва да се търси постоянно духът на нещата т.е. Истината с най-силният метод: безкористно търсене, безкористна жертва, което прави Любовта. В помощ: – съзерцаване на мандал; – слушане, пеене, свирене на произведение в тоналност „Ре“ (песента на Учителя „В началото бе Словото“); – рисуване с оранжев цвят;– използване на книгата „Заветът на цветните лъчи на Светлината“ – оранжеви лъчи; – молитва – „Добрата молитва“ – псалом 91, 23, 61. Консумиране на храна съответстваща на неделята под влияние на Слънце – грозде, стафиди, портокали, мандарини, леща, слънчоглед, овес, ръж, ечемик.

ОРЕЛЪТ – СИМВОЛ НА ТОЛТЕКИТЕ – БОГ

Маслена картина 30/40 см.

КАРТИНА ЗА ИЗЧИСТВАНЕ, ЗАРЕЖДАНЕ И РАЗВИВАНЕ НА 1-ВА, 2-РА И 3-та ЧАКРА ЗА СЪЗНАТЕЛНА РАБОТА ПРИ СЪЗЕРЦАНИЕ И КОНЦЕТРАЦИЯ И ПОДСЪЗНАТЕЛНО ВЛИЯНИЕ, С ВГРАДЕНИ – 16 – най-силното число за защита; 999 – най-щастливото число. Това е единственото число, което може да излекува числото – шест шест шест, 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на ума за всички изкушения на живота, овладяване на себе си, и формулата АХАМ БРАХМА АСМИ. (Върховното изречение е методът, средството за познаване на Брахман…. АХАМ БРАХМА АСМИ: АЗ СЪМ ДУХ.) Всеки, който повтаря тази формула (според великия Учител, върха на древноиндийската Мъдрост, Яджнавалкия), или само ОМ – това, разбира се, милиони пъти, постига освобождение и от сътворените светове, и от несътворените, защото Брахман е по-дълбок. Това изречение, АЗ СЪМ ДУХ, унищожава корените. Ще обясня… Унищожава и злите, и добрите карми, защото и доброто е невежество, и злото е невежество. Любовта е нещо съвсем друго. Унищожава всички натрупани действия. Който постоянно изучава върховното изречение, АЗ СЪМ БРАХМАН, той ще бъде очистен с Огън, с Вятър, със Слънце и с Дух. Тези, които знаят Истината, са безмълвни.

Изречението АЗ СЪМ БРАХМАН, или АЗ СЪМ ДУХ, това изречение постоянно пролива поток от нектар, без изключение! Истината е Безмълвие – и Брахман я открива вътрешно, безмълвно. Много просто: Истината е Неговата природа. Това, което трябва да се търси, най-скъпоценното, най-съкровеното, най-тънкото – това е Брахман, това е чистият Дух, това е Бог. Брахман е Вечно Незатворена Реалност.

Из учението за Брахман, Учението за Великия Дух, Елеазар Хараш

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DmzlIj4PRAyM%26feature%3Dyoutu.be%26fbclid%3DIwAR3jQIYauFIXZqzMubPx4NRQ8CVO7xaprj4VGg9Y8hUXVmtp7d8mtb5LK8A&h=AT2vOYoejFiTkZzG_QpchZ-Ehv7H9IJ7XvG63OA9Y64P9qLdqeHpiNi2lsoDsaF-uipONLI9Ums5LfQ4SWAYUCiJj0Lzol7NBy4C0yNDORoDlqLNf5Z8sSYKgJwxF4e8gQ&__tn__=-UK*F

Картина за развиване на 1, 2 и 3 та чакри.

 

БОГ Е МОЯТ ДРЕВЕН ПОГЛЕД

Mаслена картина 20/30 см

Мощно енергетизираща картина.

Картина в наличност С ВГРАДЕНА ФОРМУЛА – БОГ Е МОЯТ ДРЕВЕН ПОГЛЕД, за развиване на интуицията, устойчивостта, духовната любов, което е свързано с третото око – 6 чакра – единството, за придобиване на лична сила, жизнерадостност и жертвеност. (Над слънцето се появи сам усмихнат делфин). Картина с вгредени числа – 16 – най-силното число за защита; 435 – число което разрежда силата на разрушението, 999 – най-щастливото число. Това е единственото число, което може да излекува числото – шест шест шест.

Име: Аджна, око на мъдростта, трето око, шеста чакра; Място: на челото, между веждите. Цветове: индигово син, също жълт и виолетов. Камъни: индигово син сапфир, лапислазули.

Звуци: тонът Ла. Аромати: мента, жасмин. Меридиани: на пикочния мехур и стомаха. Жлези: хипофиза. Задача: духовна сила, интуиция, познавателна функция, проявление, възприятие, внезапни прозрения, дълбоко вникване, неподвижност. Блокирано състояние: злоупотреба със силата на мисълта, податливост на манипулация чрез внушения. Претовареност. Мантра: ОБ (БОМ). В шеста чакра човек е овладял себе си, има частично прозрение, интуиция, просветление. Той е мълчалив, сияещ и духовен. Тук е духовната любов, но не божествената. За отварянето и овладяването на трето око е нужна работа за овладяване на ума. В шеста чакра, трето око е „Любящото мълчание“, за което няма значение националността, учението и т.н. тук говори дълбочината на духа на човека. В помощ: – релаксация, медитация; – съзерцаване на мандала; – музика в „Ла“ тоналност; – песента на Учителя „Той иде“; – рисуване с тъмносин цвят; – използване на книгата „Заветът на цветните лъчи на Светлината“– сините лъчи (за четвъртък); – молитва „Плодовете на духа“; – псалом 91, 23, 112. Храна, съответстваща за четвъртък – праскови, картофи, тикви, бамя, фъстъци, орехи, бадеми маслини, лимец, растително масло, мляко.

АЙ АОР АЛМАВАРИЯ – АЗ СЪМ ВЕЛИКА НЕУЯЗВИМОСТ

Mаслена картина 50/70 см.

Вградени – числото 16 – числото на изхвърляне на Дявола от ума. Това е пътят на истинското ученичество, на пътя на истинското развитие, по-дълбоко от себепознанието, най-силното число за защита; числото 999 – най-щастливото число, число на Учителя. Това е единственото число, което може да излекува числото – шест шест шест, 435 – магическо число за освобождаване от някаква беля и борчове, число което разрежда силата на разрушението и изречението /на древния език Залихир/ АЙ АОР АЛМАВАРИЯ – АЗ СЪМ ВЕЛИКА НЕУЯЗВИМОСТ.

Картина за очистване, изцеление, усилване на дълбочината, за жизнерадостност и духовно равновесие, благоговейно отношение към нещата, идващо от разбирането, че има само една Воля в света – Божията, повишава съпротивителната душевна сила, прогонва заслепявания и мъката. Съзерцаването на картината способства за идейното възприятие на нещата, за придобиване специфична любов към Словото, любов към Бога, безкритичност към себе си и другите. За развиване на творческата и лична сила, за баланс на ин и ян енергията. Способства за преработване на чувствата и преживяванията. Картина за дълбок релакс.

ОСВОБОЖДЕНИЕ – АЗ СЪМ ДУХ

Маслена картина 30/40 см

КАРТИНА ЗА ИЗЧИСТВАНЕ, ЗАРЕЖДАНЕ И РАЗВИВАНЕ НА 2-РА ЧАКРА ЗА СЪЗНАТЕЛНА РАБОТА ПРИ СЪЗЕРЦАНИЕ И КОНЦЕТРАЦИЯ И ПОДСЪЗНАТЕЛНО ВЛИЯНИЕ. ПОДСИЛВА СЕ ВЛИЯНИЕТО С КОМПОЗИЦИИ И ЧЕСТОТИ, НАПРИМЕР ЗА 2-РА ЧАКРА

YouTube: Свадхистана . Уверенность в своих силах, решительность и целеустремленность.

Име: Свадхистана (дом, жилище), сексуална чакра, втора чакра. Място: между петия поясен прешлен и кръстната кост. Цвят: оранжев. Камъни: карнеол, лунен камък. Звуци: тонът Ре. Аромати: иланг-иланг, сандалово дърво. Меридиани: на черния дроб, жлъчния мехур и тънкото черво. Жлези: надбъбречна. Задача: чувствителност, творческа енергия, въодушевление, сексуалност, способност за изпитване на наслада, виталност, носене по течението на живота, баланс на ин и ян. Блокирано състояние: отхвърляне или преувеличаване на сексуалността. Мантра: ВАМ. Тук човек има знания (информация), работи, но не твори, защото не познава тайната на живота т.е. няма разбиране. За да се събуди и овладее естествено енергията във втора чакра, трябва да се търси постоянно духът на нещата т.е. Истината с най-силният метод: безкористно търсене, безкористна жертва, което прави Любовта. В помощ: – съзерцаване на мандала; – слушане, пеене, свирене на произведение в тоналност „Ре“ (песента на Учителя „В началото бе Словото“); – рисуване с оранжев цвят;– използване на книгата „Заветът на цветните лъчи на Светлината“ – оранжеви лъчи; – молитва – „Добрата молитва“ – псалом 91, 23, 61. Консумиране на храна съответваща на неделята под влияние на Слънце – грозде, стафиди, портокали, мандарини, леща, слънчоглед, овес, ръж, ечемик.

YouTube: Елеазар Хараш: При догоните е съхранено Свещенното Начало (ЛЕКЦИЯ)

С вградени – числото 16 – числото на изхвърляне на Дявола от ума. Това е пътят на истинското ученичество, на пътя на истинското развитие, по-дълбоко от себепознанието, най-силното число за защита, числото 999 – най-щастливото число. Това е единственото число, което може да излекува числото – шест шест шест, изречението АХАМ БРАХМА АСМИ. (Аз съм Дух)

Върховното изречение е методът, средството за познаване на Брахман – АЗ СЪМ ДУХ. Всеки, който повтаря тази формула (според великия Учител, върха на древноиндийската Мъдрост, Яджнавалкия), или само ОМ – това, разбира се, милиони пъти – това постига освобождение и от сътворените светове, и от несътворените, защото Брахман е по-дълбок. Това изречение, АЗ СЪМ ДУХ, унищожава корените. Ще обясня… Унищожава и злите, и добрите карми, защото и доброто е невежество, и злото е невежество. Любовта е нещо съвсем друго. Унищожава всички натрупани действия. Който постоянно изучава върховното изречение, АЗ СЪМ БРАХМАН, той ще бъде очистен с Огън, с Вятър, със Слънце и с Дух. Тези, които знаят Истината, са безмълвни.

Изречението АЗ СЪМ БРАХМАН, или АЗ СЪМ ДУХ, това изречение постоянно пролива поток от нектар, без изключение! Истината е Безмълвие – и Брахман я открива вътрешно, безмълвно. Много просто: Истината е Неговата природа. Това, което трябва да се търси, най-скъпоценното, най-съкровеното, най-тънкото – това е Брахман, това е чистият Дух, това е Бог. Брахман е Вечно Несътворена Реалност.

Из учението за Брахман, Учението за Великия Дух – Елеазар Хараш.

ААРАЯВАВА – Древната Чистота

Mаслена картина 30/40 см.

Една мощно енергетизираща картина, даваща концентрирана есенциална слънчева храна за душата според възприятието индивидуално за всеки. Картина – символ на Духа. Картина за работа върху себе си. Картина за развиване на интуицията, устойчивостта, духовната любов, което е свързано с третото око – единството.

Картина с вградените числа – 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на мозъка за всички изкушения на живота, овладяване на себе си, 3113 – Чистота, 16 – най-силното число за защита, 435 – число което разрежда силата на разрушението и древната дума на езика Залихир – ААРАЯВАВА – Древната Чистота, Абсолютната неопетненост – най-добрата защита.

Картина за очистване, изцеление, усилване на дълбочината, за жизнерадостност и духовно равновесие, благоговейно отношение към нещата, идващо от разбирането, че има само една Воля в света – Божията, повишава съпротивителната душевна сила, прогонва заслепявания и мъката. Съзерцаването на картината способства за идейното възприятие на нещата, за придобиване специфична любов към Словото, любов към Бога, безкритичност към себе си и другите, за развиване на творческата и лична сила, за баланс на ин и ян енергията, способства за преработване на чувствата и преживяванията. Картина за дълбок релакс. Въздейства особено силно при съзерцание, съпроводено от музика като пример.

ЩЕ СЕ РАЗВЕСЕЛЯ

Огнена зареждаща картина в гама до мажор, дава много енергия. Mаслo, 40/50 см.

Способства за развиване на волята, повишава съпротивителната душевна сила, прогонва заслепявания и мъка. БОГ Е В НАС И НИЕ СМЕ В НЕГО е характерно за тази тоналност на звучене на картината. При ползване на аромотерапия в резонанс на картината за въздействие върху здравето на човека, подходящо е кедровото и карамфиловото масло. Що касае ползването на кристалотерапия заедно с картината, подходящи са ахат, хематит, червен яспис, гранат червен корал рубин.

Картината въздейства за разблокирване на първа и втора чакра.

Съзерцавайки картината може да се ползва молитвата ПЪТЯТ НА ЖИВОТА на Учителя и песента Му ЩЕ СЕ РАЗВЕСЕЛЯ, което е за вторник под влияние на Марс.

Първа чакра

Име: Муладхара (извор, седалище), коренна чакра, първа чакра. Място: края на гръбначния стълб – опашката. Цвят: червен. Камъни: ахат, хематит, червен яспис, гранат, червен корал, рубин. Звуци: тонът До. Аромати: кедър, карамфил. Меридиани: на бъбреците, пикочен мехур, дебело черво. Жлези: полови жлези – яйчници, тестиси. Задача: първична жизнена енергия, физическа воля спрямо битието, воля за живот, „Бог е в нас и ние сме в него“, доверие. Блокирано състояние: привързаност, несигурност, липса на физическа и душевна съпротивителна сила, животът се възприема като товар и мъка. Заслепявания, заблуждения. Мантра: ЛАМ. Блокажите водят до сексуални аномалии, престъпл ения, ревност и т.н., други видове страдания, страх от смъртта. За да се отвори тази чакра и овладее естествено нейната енергия е нужно: проникване с любов, за да се преодолее страха от смъртта и изчистване на неразумните желания, за да се преодолеят заслепяванията, заблудите и така да отпаднат греховете, злото. В помощ може да използват – музика, мантри, мандали: – рисуване с червените тоналности; гама До-мажор, пеене или слушане, изсвирване; – песента на Учителя „Ще се развеселя“; – молитва „Пътят на живота“; – псалом 91, 23, 27; – Господнята молитва; – книгата „Заветът на цветните лъчи на Светлината“ – червените лъчи; – храната за вторник – коприва, червени чушки, лук, чесън, хрян, бяла ряпа, репички, спанак, храни, които съдържат лютивина и желязо.

Втора чакра

Име: Свадхистана (дом, жилище), сексуална чакра, втора чакра. Място: между петия поясен прешлен и кръстната кост. Цвят: оранжев. Камъни: карнеол, лунен камък. Звуци: тонът Ре. Аромати: иланг-иланг, сандалово дърво. Меридиани: на черния дроб, жлъчния мехур и тънкото черво. Жлези: надбъбречна. Задача: чувствителност, творческа енергия, въодушевление, сексуалност, способност за изпитване на наслада, виталност, носене по течението на живота, баланс на ин и ян. Блокирано състояние: отхвърляне или преувеличаване на сексуалността. Мантра: ВАМ. Тук човек има знания (информация), работи, но не твори, защото не познава тайната на живота т.е. няма разбиране. За да се събуди и овладее естествено енергията във втора чакра, трябва да се търси постоянно духът на нещата т.е. Истината е най-силният метод: безкористно търсене, безкористна жертва, което прави Любовта. В помощ: – съзерцаване на мандала; – слушане, пеене, свирене на произведение в тоналност „Ре“ (песента на Учителя „В началото бе Словото“); – рисуване с оранжев цвят;– използване на книгата „Заветът на цветните лъчи на Светлината“ – оранжеви лъчи; – молитва – „Добрата молитва“ – псалом 91, 23, 61. Консумиране на храна съответстваща на неделята под влияние на Слънце – грозде, стафиди, портокали, мандарини, леща, слънчоглед, овес, ръж, ечемик.

УМИРОТВОРЕНИЕ

Mаслена картина 30/40 см.

Картина за очистване, изцеление, усилване и разширяване на чувствата, способства за себеизраза, хармонията, изобилието, умиротворението. Картина с вградена древна дума ААРАЯВАРА – древната Чистота, числото 71 – чистота и число 999 – най-щастливото число. Това е единственото число, което може да излекува трите шестици. / Елеазар /

„….Когато говорим за разумната, за живата природа, ние разбираме ЕДНО ОТ НАЙ – ВЕЛИКИТЕ СЪЩЕСТВА СЛЕД БОГА. Със своята аура природата обхваща всичко в света. Тя е светла и разумна, блага и чиста и съдържа в себе си Любовта. В това отношение съвременните учени хора се намират на крив път, като мислят, че могат да завладат природата.
Ако хората биха успели да завладат природата, светът непременно би се разрушил и по лицето на земята не би останало нито едно живо същество.
ПРИРОДАТА НЕ ПОЗВОЛЯВА ДА Я ВЛАДЕЯТ.
Най-многото, до което съвременната наука и техника са достигнали, то е да впрегнат нейните сили на работа. Това нещо съвременните учени наричат владане на природата. Само разумният човек може да впряга силите на природата, защото той се съобразява с нейните закони.
ВСЕКИ, КОЙТО НЕ СЕ Е СЪОБРАЗИЛ С НЕЙНИТЕ ЗАКОНИ, Е БИЛ РАЗРУШЕН ОТ НЕЯ. ВСЕКИ ЧОВЕК, КОЙТО СИ Е ВЪОБРАЗИЛ, ЧЕ МОЖЕ ДА ВЛАДЕЕ НАД ПРИРОДАТА, СЕ Е НАМЕРИЛ ПРЕД ПРАХА НА СВОИТЕ ИЛЮЗИИ И ВЪОБРАЖЕНИЯ.
Тъкмо когато е достигнал върха на своето предприятие и се е готвил да вкуси от неговия плод, природата дохождала, взимала плода му, а него оставала на земята отново да работи, за да корегира всички свои погрешни схващания и разбирания……” из „КАК ТИ СЕ ОТВОРИХА ОЧИТЕ”
(Неделни Беседи, 21.11.1926 Неделя, София) Беинса Дуно

ПЪТЯ КЪМ ЧИСТОТО СЪЗНАНИЕ

Mаслена картина 20/30 см, в наличност.

Силно енергетизираща картина. Картина за развиване на интуицията.

Картина с вградените числа – 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на мозъка за всички изкушения на живота, овладяване на себе си; 71 – Чистота; 16 – най-силното число за защита.

Картина за очистване, изцеление, усилване на чувствата и задълбочаването им, за лечение и усилване на сърцето, което води до жизнелюбие и духовно равновесие. Благоговейно отношение към нещата, идващо от разбирането, че има само една Воля в света – Божията, повишава съпротивителната душевна сила, прогонва заслепявания и мъката. Съзерцаването на картината способства за идейното възприятие на нещата, за придобиване специфична любов към Словото, безкритичност към себе си и другите, за развиване на творческата и лична сила, за баланс на ин и ян енергията, способства за преработване на чувствата и преживяванията. Картина за дълбок релакс.

ДЪЛБОК РЕЛАКС

Mакрена картина 20/20 см

Картина за очистване, изцеление, усилване на чувствата и задълбочаването им, за лечение и усилване на сърцето, което води до жизнелюбие и духовно равновесие, благоговейно отношение към нещата, идващо от разбирането, че има само една Воля в света – Божията, повишава съпротивителната душевна сила, прогонва заслепявания и мъката. Съзерцаването на картината способства за идейното възприятие на нещата, безкритичност към себе си и другите, за развиване на творческата и лична сила, за баланс на ин и ян енергията, способства за преработване на чувствата и преживяванията. Картина за дълбок релакс.

СЛОВОЛЮБИЕ

Mаслена картина 15/20 см

Картина за развиване на себеизраза, за разтваряне на сърцето, което дава енергия на 5-та чакра / себеизраз, творчество, Слово/ Картина с вградена дума ААРАЯВАРА на древния език Залихир със значение – древната Чистота, абсолютната неопетненост, с вградените числа – 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на ума за всички изкушения на живота, овладяване на себе си. 71 – Чистота. 16 – най-силното число за защита, числото за изхвърляне на Дявола от ума.

КАРТИНА ЗА ИЗЧИСТВАНЕ, ЗАРЕЖДАНЕ И РАЗВИВАНЕ НА 5-ТА ЧАКРА ЗА СЪЗНАТЕЛНА РАБОТА ПРИ СЪЗЕРЦАНИЕ И КОНЦЕТРАЦИЯ И ПОДСЪЗНАТЕЛНО ВЛИЯНИЕ. ПОДСИЛВА СЕ ВЛИЯНИЕТО С КОМПОЗИЦИИ И ЧЕСТОТИ, например:

YouTube: Горловая чакра. Звуки природы модулированные частотами.

Име: Вишудха (означава чист), гърлена пета чакра. Място: гърло, между седми шиен и първи гръден прешлен. Цветове: светлосин, също сребърен и зеленикаво син; Камъни: тюркоаз, халцедон, аквамарин, син кварц. Звуци: тонът Сол. Аромати: салвия, евкалипт. Меридиани: на белия дроб и тристепенен отоплител (троен нагревател). Жлези: щитовидна жлеза. Задача: общуване, самоизразяване, независимост, фантазия, идеи, възгледи, възприятия. Блокирано състояние: прекалена интелектуалност, незачитане на чувствата. Мантра: ХАМ. В тази чакра човек има специфична любов към Словото. Той започва да живее по законите на духовната любов, тъй като сърцето му дава енергия. Любовта, му дава начин за точно изразяване. Тя му разкрива Словото си. Човек започва да говори чрез езика на Словото. Но тук още не може да се говори от позицията на мъдростта. Нужно е посвещение. В помощ: – съзерцаване на мандала; – слушане, пеене, свирене на произведения в тоналност „Сол“; – песен на Учителя „Fir Für Fen“; – рисуване със светлосиния цвят; – използване на книгата „Заветът на цветните лъчи на Светлината“– за петък; – молитва на Триединния Бог. За естествено отваряне и овладяване на пета чакра: – работа със Словото; – очистване и контрол на Словото; – работа върху безкритичност към себе си и другите, и всичко; – любов към Словото. Храна, съответстваща за петък – череши, вишни, ябълки, сини сливи, смокини, ягоди, малини, дини, грах, сусам, мащерка.

ЧИСТОТА ААРАЯВАРА

Mаслена картина 20/30 см

Картина с вградена дума ААРАЯВАРА на древния език Залихир със значение – древната Чистота, абсолютната неопетненост, с вградените числа – 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на ума за всички изкушения на живота, овладяване на себе си; 71 – Чистота; 16 – най-силното число за защита, числото за изхвърляне на Дявола от ума.

Картина за дълбоко очистване, изцеление, усилване на чувствата и задълбочаването им, за лечение и усилване на сърцето, което води до жизнелюбие и духовно равновесие, благоговейно отношение към нещата, идващо от разбирането, че има само една Воля в света – Божията, повишава съпротивителната душевна сила, прогонва заслепявания и мъката. Съзерцаването на картината способства за идейното възприятие на нещата, за придобиване специфична любов към Словото, за по-лесно себеизразяване, за безкритичност към себе си и другите, за развиване на творческата и лична сила, за баланс на ин и ян енергията, способства за преработване на чувствата и преживяванията.

ВАХАЯ – ИЗНАЧАЛНАТА ВОДА

Mаслена картина 20/30 см

Христос е Изначалната Вода, а това значи Дух без падение. Елеазар Хараш, из “В Храма на Водата”

Картина за очистване, изцеление, усилване на чувствата и задълбочаването им, за лечение и усилване на сърцето, което води до жизнелюбие и духовно равновесие, благоговейно отношение към нещата, идващо от разбирането, че има само една Воля в света – Божията. Съзерцаването на картината способства за развитие на себеизразяването, идейното възприятие на нещата, за придобиване специфична любов към Словото, безкритичност към себе си и другите. Картината спомага за развитие и разблокирване на 4-та и 5-та чакра, на които съответстват камъните смарагд, нефрит, розов кварц, тюркоаз, халцедон, аквамарин, син кварц, от музикалните тонове – фа и сол, и съответните аромати – розово масло, салвия, евкалипт. Картината въздейства благоприятно на сърцето и кръвообращението, тристепенния (троен) нагревател, тимуса, щитовидната жлеза.

Заедно със съзерцаване картината може да се работи с пеене, свирене или слушане на произведения в тоналностите ФА и СОЛ, да се използва песента на Учителя “Благославяй”, ” Фир Фюр фен”, от книжката “Завета на цветните лъчи” на Учителя – да се четат стиховете /от Библията/ съответно Зелените и Сините, да се четат молитвите “Молитва на царството” и “Молитва на Триединния Бог”, псалмите 91, 23, 143 /по Слав. 142 /Псалом Давидов/, псалом 44 и ОТЧЕ НАШ.

превод от арамейски /езика на Христос/

СИНЕВА

Mаслена картина 20/30 см.

Картина за развиване на себеизраза, за разтваряне на сърцето, което дава енергия на 5 – та чакра / себеизраз, творчество, Слово/ Картина с вградена дума ААРАЯВАРА на древния език Залихир със значение – древната Чистота, абсолютната неопетненост, с вградените числа – 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на мозъка за всички изкушения на живота, овладяване на себе си, 71 – Чистота, 16 – най-силното число за защита, числото за изхвърляне на Дявола от ума.

Картина за очистване, изцеление, усилване на чувствата и задълбочаването им, за лечение и усилване на сърцето, което води до жизнелюбие и духовно равновесие, благоговейно отношение към нещата, идващо от разбирането, че има само една Воля в света – Божията, повишава съпротивителната душевна сила, прогонва заслепявания и мъката. Съзерцаването на картината способства за идейното възприятие на нещата, за придобиване специфична любов към Словото, безкритичност към себе си и другите, за развиване на творческата и лична сила, за баланс на ин и ян енергията, способства за преработване на чувствата и преживяванията. Картина за дълбок релакс.

ИНТУИЦИЯ

Mаслена картина 20/30 см, в наличност.

Силно енергетизираща картина. Картина за развиване на интуицията.

Картина с вградените числа – 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на ума за всички изкушения на живота, овладяване на себе си; 71 – Чистота; 16 – най-силното число за защита.

Картина за очистване, изцеление, усилване на чувствата и задълбочаването им, за лечение и усилване на сърцето, което води до жизнелюбие и духовно равновесие, благоговейно отношение към нещата, идващо от разбирането, че има само една Воля в света – Божията, повишава съпротивителната душевна сила, прогонва заслепявания и мъката. Съзерцаването на картината способства за идейното възприятие на нещата, за придобиване специфична любов към Словото, безкритичност към себе си и другите, за развиване на творческата и лична сила, за баланс на ин и ян енергията, способства за преработване на чувствата и преживяванията. Картина за дълбок релакс.

 

ДЕТСКИ АНГЕЛ

Mаслена картина 20/30 см.

Ангелите искат да станат човеци, защото Съвършеният Човек е Бог…Ангелът е ограничен. Той няма свободен избор. Ангелът не може да стане Бог. Той жадува да слезе, да мине през тежки страдания, да стане човек.

Е. Хараш

СГЪСТЕН ОГЪН – ОРЕЛ

Маслена картина 20/30 см

Картина с вградено Върховно изречение – древна формула:

АХАМ БРАХМА АСМИ: АЗ СЪМ ДУХ.

Това, Което гори в Огъня е ДУХЪТ.

Силният Дух е сгъстен Огън…

Сгъстеният Огън е сгъстен Дух, сгъстено Слово. Което говориш, това оживяваш. Когато трупаш Слово, молитви, трупаш Дух. Сгъстяването на Словото, сгъстяването на Огъня определя господството. Сгъстяването се ръководи от позволението на Бога…Това, което е по-дълбоко от дишането е Диханието, а това, което е по-дълбоко от Диханието е Духът. Духът може да живее без Дихание, но дишането не може без Диханието. Но Духът може, защото ТОЙ Е СВОБОДЕН. ТОЙ Е В БЕЗКРАЯ, ТОЙ ДИША БЕЗКРАЯ. ЧИСТИЯТ ДУХ. ДУХЪТ УПРАВЛЯВА ДИХАНИЕТО…

Опората на Безвремието е Духът. Ако ти живееш в Духа, ти течеш в Безвремието, течеш в Любовта, течеш в Бога.

Елеазар Хараш,

Върховното изречение е методът, средството за познаване на Брахман…. АХАМ БРАХМА АСМИ: АЗ СЪМ ДУХ. Всеки, който повтаря тази формула (според великия Учител, върха на древноиндийската Мъдрост, Яджнавалкия), или само ОМ – това, разбира се, милиони пъти – това постига освобождение и от сътворените светове, и от несътворените, защото Брахман е по-дълбок. Това изречение, АЗ СЪМ ДУХ, унищожава корените. Ще обясня… Унищожава и злите, и добрите карми, защото и доброто е невежество, и злото е невежество – Любовта е нещо съвсем друго. Унищожава всички натрупани действия. Който постоянно изучава върховното изречение, АЗ СЪМ БРАХМАН, той ще бъде очистен с Огън, с Вятър, със Слънце и с Дух. Тези, които знаят Истината, са безмълвни.

Изречението АЗ СЪМ БРАХМАН, или АЗ СЪМ ДУХ, това изречение постоянно пролива поток от нектар, без изключение! Истината е Безмълвие – и Брахман я открива вътрешно, безмълвно. Много просто: Истината е Неговата природа. Това, което трябва да се търси, най-скъпоценното, най-съкровеното, най-тънкото – това е Брахман, това е чистият Дух, това е Бог. Брахман е Вечно Несътворена Реалност.

Из учението за Брахман, Учението за Великия Дух, Елеазар Хараш.

ДРЕВНАТА ЧИСТОТА

Mаслена картина 20/30 см.

Картина с вградена дума ААРАЯВАРА на древния език Залихир със значение – древната Чистота, абсолютната неопетненост, с вградените числа – 167531 – число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на ума за всички изкушения на живота, овладяване на себе си; 71 – Чистота; 16 – най-силното число за защита, числото за изхвърляне на Дявола от ума.

Картина за очистване, изцеление, усилване на чувствата и задълбочаването им, за лечение и усилване на сърцето, което води до жизнелюбие и духовно равновесие, благоговейно отношение към нещата, идващо от разбирането, че има само една Воля в света – Божията, повишава съпротивителната душевна сила, прогонва заслепявания и мъката. Съзерцаването на картината способства за идейното възприятие на нещата, за придобиване специфична любов към Словото, безкритичност към себе си и другите, за развиване на творческата и лична сила, за баланс на ин и ян енергията, способства за преработване на чувствата и преживяванията. Картина за дълбок релакс.

 

АМОРОДОРА – УВЕРЕННОСТТА

Mаслена картина 30/40 см

Картина с вградените числа – 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на мозъка за всички изкушения на живота, овладяване на себе си, 71 – Чистота, 16 – най-силното число за защита, числото за изхвърляне на Дявола от ума, древната дума АМОРОДОРА – УВЕРЕННОСТТА. Картина за зареждане, лична сила, интуиция, динамика.

ПОКОЯТ

Mаслена картина 40/50 см.

Какво е скрито в стихията на Водата? ПОКОЯТ. Из “В Храма на Водата”

Картина с вградена дума ААРАЯВАРА на древния език Залихир със значение – древната Чистота, абсолютната неопетненост, с вградените числа – 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на мозъка за всички изкушения на живота, овладяване на себе си, 71 – Чистота, 16 – най-силното число за защита, числото за изхвърляне на Дявола от ума.

Картина за очистване, изцеление, усилване на чувствата и задълбочаването им, за лечение и усилване на сърцето, което води до жизнелюбие и духовно равновесие, благоговейно отношение към нещата, идващо от разбирането, че има само една Воля в света – Божията, повишава съпротивителната душевна сила, прогонва заслепявания и мъката. Съзерцаването на картината способства за идейното възприятие на нещата, за придобиване специфична любов към Словото, безкритичност към себе си и другите, за развиване на творческата и лична сила, за баланс на ин и ян енергията, способства за преработване на чувствата и преживяванията. Картина за дълбок релакс.

ОГЛЕДАЛНА ВОДА

Mаслена картина 30/40 см

ВОДАТА ДОНАСЯ ПОЛЗА НА ВСИЧКИ НЕЩА, НО НИКОГА НЕ СЕ БОРИ С ТЯХ. Лао Дзъ

Картина с вградена дума на древния език Залихир със значение – древната Чистота, абсолютната неопетненост, с вградените числа – 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на мозъка за всички изкушения на живота, овладяване на себе си, 3113 – Чистота, 16 – най-силното число за защита, числото за изхвърляне на Дявола от ума.

Картина за очистване, изцеление, усилване на чувствата и задълбочаването им, за лечение и усилване на сърцето, което води до жизнелюбие и духовно равновесие, благоговейно отношение към нещата, идващо от разбирането, че има само една Воля в света – Божията, повишава съпротивителната душевна сила, прогонва заслепявания и мъката. Съзерцаването на картината способства за идейното възприятие на нещата, за придобиване специфична любов към Словото, безкритичност към себе си и другите, за развиване на творческата и лична сила, за баланс на ин и ян енергията, способства за преработване на чувствата и преживяванията. Картина за дълбок релакс.

БОЖИЯТА ВОЛЯ

Mаслена картина 40/50 см.

Картина с вградените числа – 167531 – Число, водещо към абсолютно чистото съзнание, абсолютно заключване на мозъка за всички изкушения на живота, овладяване на себе си, 71 – Чистота, 16 – най-силното число за защита.

Картина за очистване, изцеление, усилване на чувствата и задълбочаването им, за лечение и усилване на сърцето, което води до жизнелюбие и духовно равновесие, благоговейно отношение към нещата, идващо от разбирането, че има само една Воля в света – Божията, повишава съпротивителната душевна сила, прогонва заслепявания и мъката. Съзерцаването на картината способства за идейното възприятие на нещата, за придобиване специфична любов към Словото, безкритичност към себе си и другите, за развиване на творческата и лична сила, за баланс на ин и ян енергията, способства за преработване на чувствата и преживяванията. Картина за дълбок релакс.

ВОДОПАД

Mаслена картина 40/50 см

Картина за изчистване, лечение, зареждане с жизнени сили, за развитие на сърцето, привличаща изобилие. Картина за усилване на любовта, за размисъл. Способства за успокояване на нервната система и ума.

ВОДАТА е преобразена ЛЮБОВ, ТЯ е Древният звук на Любовта. ТЯ е Чудо, слязло от БЕЗДНАТА.

ВОДОПАД С ДЪГА

Mаслена картина 40/50 см.

Картина за изчистване, лечение, зареждане с жизнени сили, за развитие на сърцето, привличаща изобилие. Картина за усилване на любовта, за размисъл. Способства за успокояване на нервната система и ума.

ВАХАЯ – ВОДАТА е преобразена ЛЮБОВ, ТЯ е Древният звук на Любовта. ТЯ е Чудо, слязло от БЕЗДНАТА.

Слънцето целува цветята, а Водата ги храни.

Водата е Велико Самоотдаване на Бога.

Водата е скрито умение в човека – това е умението да течеш в Бога, а не в света.

Водата е, която изработва в нас Тайната на Чистото Сърце.

Водата ни променя. Ще дойде ден когато тя ще ни пресътвори в ЧИСТИ ДУХОВЕ.

Човек, който има Древна Вода в себе си, не е същество на света.

Водата е вечна, но светът умира. Водата е нещо, което се видоизменя и се скрива.

КОГАТО ЖИВАТА ВОДА НИ Е ПРОГОВОРИЛА, НИЕ СЕ РАЗБИРАМЕ.

Елеазар Хараш, из В ХРАМА НА ВОДАТА.

ЕВЕРА САНЗИ, ЗДРАВЕЙ СЛЪНЦЕ

Mаслена картина 60/70 см

ЕВЕРА САНЗИ

Изостави щастието и нещастието, изхвърли доброто и злото. Избери Любовта – Древният Път, а тя ще те заведе дълбоко в себе си. Там навътре…в твоята вечност. Любовта ще те направи истинолюбив. Истинолюбието ще те направи мъдър. Мъдрецът, сине мой, това е същността на световете. И не забравяй: ти направи сам своя избор. Но каквото и да си избрал, това ще бъде вече твоя път.

Елеазар Хараш

Картина с вградени формула ЕВЕРА САНЗИ и Единица – ТАКА КАКТО МИСЛИ БОГ, ТАКА МИСЛЯ И АЗ. / Единицата – формула/ и числото 16 – най- силното число за защита.

ЕДИНИЦА – “Първото число 1 е Господ. Господ — това е първото Същество, Което излиза от Бога, от Безпределния, Незнайния Бог. То е първото Същество, което е създало света. С това число се е появило и второто…..

ЕДИНИЦАТА – Вдъхновение и чисто творчество. Вдъхновението се ражда от върховния дълг постоянно да търсим Бога. И Учителя казва: Вдъхновението е най-великият закон, който съществува в живота.

Учителя обяснява: Някои казват: „Аз се вдъхновявам!“. Не, не – ти си внушаваш. Вдъхновението идва само от Бога. (Понеже има хора, които си самовнушават и мислят, че това е Вдъхновение. Ти си внушавай, някога може да се случи – но докато не се пречистиш, колкото и да си внушаваш, Вдъхновението ще се отлага. Вдъхновението идва само от Бога. Не става въпрос за Ангели или за напреднали Същества. Тука тече Бог и не става със самовнушение.)

Само числото 1, казва Учителя, може да те научи на Правия Път. Числата са сили на определени невидими Същества – те общуват помежду си….

Елеазар Хараш

СИЯНИЕТО НА СЛЪНЦЕТО

Mаслена картина 40/50 см.

СИЯНИЕТО НА СЛЪНЦЕТО – О, човеко, в тебе е Бог, в тебе е Сиянието на Слънцето, но го забулва мъглата на невежеството!

Сай Баба, из “Ключовете на Древната Мъдрост”

Най-новата ми рожбица от вчера…

Картина за очистване, изцеление, усилване на чувствата и задълбочаването им, за лечение и усилване на сърцето, което води до жизнелюбие и духовно равновесие, благоговейно отношение към нещата, идващо от разбирането, че има само една Воля в света – Божията, повишава съпротивителната душевна сила, прогонва заслепявания и мъката. Съзерцаването на картината способства за идейното възприятие на нещата, за придобиване специфична любов към Словото, безкритичност към себе си и другите, за развиване на творческата и лична сила, за баланс на ин и ян енергията, способства за преработване на чувствата и преживяванията. Картина за дълбок релакс.

ПОСЛАНИЕТО НА КИТООБРАЗНИТЕ

Mаслена картина 40/50 см

Картина за очистване, изцеление, усилване на чувствата и задълбочаването им, за лечение и усилване на сърцето, което води до жизнелюбие и духовно равновесие, благоговейно отношение към нещата, идващо от разбирането, че има само една Воля в света – Божията. Съзерцаването на картината способства за развитие на себеизразяването, идейното възприятие на нещата, за придобиване специфична любов към Словото, безкритичност към себе си и другите. Картината спомага за развитие и разблокирване на 4 – та и 5 – та чакра, на които съответстват камъните смарагд, нефрит, розов кварц, тюркоаз, халцедон, аквамарин, син кварц, от музикалните тонове – фа и сол, и съответните аромати – розово масло, салвия, евкалипт. Картината въздейства благоприятно на сърцето и кръвообращението, тристепенния нагревател, тимуса, щитовидната жлеза.

Заедно със съзерцаване картината може да се работи с пеене, свирене или слушане на произведения в тоналностите ФА и СОЛ, да се използва песента на Учителя “Благославяй”, ” Фир Фюр фен”, от книжката “Завета на цветните лъчи” на Учителя – да се четат стиховете /от Библията/ съответно Зелените и Сините, да се четат молитвите “Молитва на царството” и “Молитва на Триединния Бог”, псалмите 91 , 23, 143 /по Слав. 142 /Псалом Давидов/, псалом 44 и ОТЧЕ НАШ

превод от арамейски /езика на Христос/

БОГ Е В НАС И НИЕ СМЕ В НЕГО

Mаслена картина 40/50 см.

Чудна Божия дреха: Земя, Слънце, Море, винаги в моето сърце… Арамон

Огнена зареждаща картина в гама до мажор, дава много енергия, способства за развиване на волята, повишава съпротивителната душевна сила, прогонва заслепявания и мъката. БОГ Е В НАС И НИЕ СМЕ В НЕГО е характерно за тази тоналност на звучене на картината. При ползване на аромотерапия в резонанс на картината за въздействие върху здравето на човека, подходящо е кедровото и карамфиловото масло. Що касае ползването на кристалотерапия заедно с картината, подходящи са ахат, хематит, червен яспис, гранат червен корал рубин.

Картината въздейства за разблокирване на първа и втора чакра.

Съзерцавайки картината може да се ползва молитвата ПЪТЯТ НА ЖИВОТА на Учителя и песента Му ЩЕ СЕ РАЗВЕСЕЛЯ, което е за вторник под влияние на Марс.

Чудна Божия дреха: Земя, Слънце, Море, винаги в моето сърце… Арамон

ПЪТЯ НА ЖИВОТА

Mаслена картина 40/50 см

Огнена зареждаща картина в гама до мажор, дава много енергия, способства за развиване на волята, повишава съпротивителната душевна сила, прогонва заслепявания и мъката. БОГ Е В НАС И НИЕ СМЕ В НЕГО е характерно за тази тоналност на звучене на картината. При ползване на аромотерапия в резонанс на картината за въздействие върху здравето на човека, подходящо е кедровото и карамфиловото масло. Що касае ползването на кристалотерапия заедно с картината, подходящи са ахат, хематит, червен яспис, гранат червен корал рубин.

Картината въздейства за разблокирване на първа и втора чакра.

Съзерцавайки картината може да се ползва молитвата ПЪТЯТ НА ЖИВОТА на Учителя и песента Му ЩЕ СЕ РАЗВЕСЕЛЯ, което е за вторник под влияние на Марс.

ВЪРХОВНОТО ИЗРИЧЕНИЕ

Mаслена картина 40/50 см.

Върховното изречение е методът, средството за познаване на Брахман…. АХАМ БРАХМА АСМИ: АЗ СЪМ ДУХ. Всеки, който повтаря тази формула (според великия Учител, върха на древноиндийската Мъдрост, Яджнавалкия), или само ОМ – това, разбира се, милиони пъти – това постига освобождение и от сътворените светове, и от несътворените, защото Брахман е по-дълбок. Това изречение, АЗ СЪМ ДУХ, унищожава корените. Ще обясня… Унищожава и злите, и добрите карми, защото и доброто е невежество, и злото е невежество – Любовта е нещо съвсем друго. Унищожава всички натрупани действия. Който постоянно изучава върховното изречение, АЗ СЪМ БРАХМАН, той ще бъде очистен с Огън, с Вятър, със Слънце и с Дух. Тези, които знаят Истината, са безмълвни.

Изречението АЗ СЪМ БРАХМАН, или АЗ СЪМ ДУХ, това изречение постоянно пролива поток от нектар, без изключение! Истината е Безмълвие – и Брахман я открива вътрешно, безмълвно. Много просто: Истината е Неговата природа. Това, което трябва да се търси, най-скъпоценното, най-съкровеното, най-тънкото – това е Брахман, това е чистият Дух, това е Бог. Брахман е Вечно Несътворена Реалност.

Из учението за Брахма, Учението за Великия Дух, Елеазар Хараш

ФОРМУЛА – Върховното изречение

Mаслена картина 40/50 см

ФОРМУЛА – Върховното изречение е методът, средството за познаване на Брахман…. АХАМ БРАХМА АСМИ: АЗ СЪМ ДУХ. Всеки, който повтаря тази формула (според великия Учител, върха на древноиндийската Мъдрост, Яджнавалкия), или само ОМ – това, разбира се, милиони пъти – това постига освобождение и от сътворените светове, и от несътворените, защото Брахман е по-дълбок. Това изречение, АЗ СЪМ ДУХ, унищожава корените. Ще обясня… Унищожава и злите, и добрите карми, защото и доброто е невежество, и злото е невежество – Любовта е нещо съвсем друго. Унищожава всички натрупани действия. Който постоянно изучава върховното изречение, АЗ СЪМ БРАХМАН, той ще бъде очистен с Огън, с Вятър, със Слънце и с Дух. Тези, които знаят Истината, са безмълвни.

Изречението АЗ СЪМ БРАХМАН, или АЗ СЪМ ДУХ, това изречение постоянно пролива поток от нектар, без изключение! Истината е Безмълвие – и Брахман я открива вътрешно, безмълвно. Много просто: Истината е Неговата природа. Това, което трябва да се търси, най-скъпоценното, най-съкровеното, най-тънкото – това е Брахман, това е чистият Дух, това е Бог. Брахман е Вечно Несътворена Реалност.

Из учението за Брахма, Учението за Великия Дух, Елеазар Хараш,

ВЕЛИКИЯТ ДУХ

Mаслена картина 20/30 см.

Върховното изречение е методът, средството за познаване на Брахман…. АХАМ БРАХМА АСМИ: АЗ СЪМ ДУХ. Всеки, който повтаря тази формула (според великия Учител, върха на древноиндийската Мъдрост, Яджнавалкия), или само ОМ – това, разбира се, милиони пъти – това постига освобождение и от сътворените светове, и от несътворените, защото Брахман е по-дълбок. Това изречение, АЗ СЪМ ДУХ, унищожава корените. Ще обясня… Унищожава и злите, и добрите карми, защото и доброто е невежество, и злото е невежество – Любовта е нещо съвсем друго. Унищожава всички натрупани действия. Който постоянно изучава върховното изречение, АЗ СЪМ БРАХМАН, той ще бъде очистен с Огън, с Вятър, със Слънце и с Дух. Тези, които знаят Истината, са безмълвни.

Изречението АЗ СЪМ БРАХМАН, или АЗ СЪМ ДУХ, това изречение постоянно пролива поток от нектар, без изключение! Истината е Безмълвие – и Брахман я открива вътрешно, безмълвно. Много просто: Истината е Неговата природа. Това, което трябва да се търси, най-скъпоценното, най-съкровеното, най-тънкото – това е Брахман, това е чистият Дух, това е Бог. Брахман е Вечно Несътворена Реалност.

Из учението за Брахма, Учението за Великия Дух, Елеазар Хараш

СЪЗДАДЕНАТА ОТ СЛЪНЦЕТО

Mаслена картина 20/30 см

СЪЗДАДЕНАТА ОТ СЛЪНЦЕТО

Първичната Жена е висша душа, създадена от Слънце.

„Любовта е химна на древността. Моите чувства са цветя. Любовта превръща сърцето в блага река. Любовта е могъща богиня и който не я разбере – тя му внушава смърт, а който я разбере – придобива вечен устрем, вечен полет към Бога. Твоята Любов е пламък по-страшен от всяко оръжие. Тя разрязва и мрака, и светлината. Дори и най-древният, и пълен хаос не знае нищо за произхода на Любовта.“ – Орфей: Любовта е създадена като врата към самият Бог и Жената може да запали този стремеж към Бога. Жената не е робиня, тя не е създадена за низши цели. Тя е врата към самия Бог за този, който я оцени и разбере правилно.”

Елеазар Хараш

ОПРЕДЕЛЯНЕ КВАДРАТУРАТА НА КРЪГА

Mаслена картина 60/60 см.

В математиката има трудни задачи, някои и досега не са разрешени. Такава задача например е ОПРЕДЕЛЯНЕ КВАДРАТУРАТА НА КРЪГА.

Учителя

Въпросът за квадратуратa на кръга е разрешен още в Древността от Великите Посветени. Те са извлекли от кръга силата на квадрата. Квадратът- това са 4 те опорни точки в Пътя на развитието на човека. ТЕЗИ ОПОРНИ ТОЧКИ СА – УМЪТ, СЪРЦЕТО, ДУШАТА И ДУХЪТ. КОГАТО ТЕ СЕ РАЗВИЯТ В НАЙ-ВИСШАТА СИ СТЕПЕН, ТЕ СЕ ДИНАМИЗИРАТ И ЧОВЕКЪТ НАПУСКА КВАДРАТЪТ, ЗА ДА СЕ ЗАВЪРНЕ В КРЪГА. КРЪГЪТ СЪДЪРЖА В СЕБЕ СИ НАЙ-ЧИСТАТА И ДИНАМИЧНА ЕНЕРГИЯ ЧРЕЗ КОЯТО ЧОВЕК СЕ СЛИВА С ТАЙНАТА НА ЖИВОТА.

Елеазар

ЗАВРЪЩАНЕ В КРЪГА

Mаслена картина 60/60 см

КВАДРАТУРАТА НА КРЪГА.

Учителя

Въпросът за квадратурата на кръга е разрешен още в Древността от Великите Посветени. Те са извлекли от кръга силата на квадрата. Квадратът- това са 4 те опорни точки в Пътя на развитието на човека. ТЕЗИ ОПОРНИ ТОЧКИ СА – УМЪТ, СЪРЦЕТО, ДУШАТА И ДУХЪТ. КОГАТО ТЕ СЕ РАЗВИЯТ В НАЙ-ВИСШАТА СИ СТЕПЕН, ТЕ СЕ ДИНАМИЗИРАТ И ЧОВЕКЪТ НАПУСКА КВАДРАТЪТ, ЗА ДА СЕ ЗАВЪРНЕ В КРЪГА. КРЪГЪТ СЪДЪРЖА В СЕБЕ СИ НАЙ-ЧИСТАТА И ДИНАМИЧНА ЕНЕРГИЯ ЧРЕЗ КОЯТО ЧОВЕК СЕ СЛИВА С ТАЙНАТА НА ЖИВОТА .

Елеазар

АНГЕЛЪТ – ЧИСТАТА ДУХОВНОСТ

Mаслена картина 40/50 см.

Ангелите са крайно интилигентни Същества, на които са поверили всички функции в Природата. Всичко онова, което е в Природата, се ръководи от Ангелите. Всички ония най-важни функции се ръководят от тия Разумни същества. някои от тях се занимават с по-висшата еволюция, а други изключително се занимават с хората. Тях ги наричат “Служебни духове”. Някои от Тях са представители на Любовта. И за това Христос казва:” Ще изпратя Духа си.”…Всяка интилигентност, всеки успех се дължи на това общество. Целият прогрес на цялото човечество се дължи на този вътрешен импулс.

Учителят Петър Дънов

Позволи да те докосне светъл Ангел по челото и светът ти ще се измени, просто с друг поглед ще си ти…. сърцето ти ще се отвори, Любовта ще проговори, че ТИ Душа любяща СИ….

Арамон Айдара

Повече за ангелите и други картини тук:

Facebook

АНГЕЛСКА ПЕСЕН

Mаслена картина 40/50 см

Лечебна сила има в песента щом докосне те ангелска Душа. Божествен полъх ще погали oтруденото ти сърце ще те разтовари, приласкае, ободри ти само от сърце Го призови…

Арамон Айдара

СЪЩНОСТТА НА АНГЕЛИТЕ

Mаслена картина 40/50 см.

Ангелите искат да станат човеци, защото Съвършенният Човек е Бог…Ангелът е ограничен. Той няма свободен избор. Ангелът не може да стане Бог. Той жадува да слезе, да мине през тежки страдания, да стане човек.
Е.Х.

Грехопадението означава недостиг на Реалност, на цялост, липса на цялостно знание. Този недостиг трябва да се запълни единствено със закона ЛЮБОВ КЪМ БОГА. Няма друг начин. ГРЕХОПАДЕНИЕТО Е ДАДЕНО, ЗА ДА СТАНЕМ БОГОПОДОБНИ, А НЕ АНГЕЛИ. Голямо падане, голямо качване което АНГЕЛИТЕ ГО НЯМАТ. Началната чистота, която е била дадена не е била достатъчна. За да бъде познат Бог трябва да разберем, че Бог не се познава с чистота, а с ЛЮБОВ. Чистотата е важна, а ЛЮБОВТА е Съществена. Чистотата е подготовка за Любовта. Без истинска Любов към Бога чистотата щеше да се провали както се е провалило човешкото добро. АНГЕЛИТЕ СА ЧИСТИ, НО НЕ ПОЗНАВАТ БОГА. Нямат грехопадение, нямат шанс, няма да имат дълбочина.

Чистота, която не е ЛЮБОВ КЪМ БОГА, няма дълбини. Грехопадението е необходимост за УЗРЯВАНЕ. Липсата на Любов е най-големият грях на човека.

БОГ НЕ ИСКА ДА БЪДЕМ ЧИСТИ КАТО АНГЕЛИТЕ, ЗАЩОТО ТЕ НЕ ГО ПОЗНАВАТ. БОГ ИСКА ДА ПРИДОБИЕМ ГОЛЯМА ДЪЛБОЧИНА, ЗА ДА СТАНЕМ БОГОВЕ, БОГОПОДОБНИ, ЗА ДА НЕ СМЕ УНИЖЕНИ С ЖИВОТА, СЪС СВЕТЛИНАТА И СЪС СМЪРТТА, ИЛИ С АНГЕЛСКО НИВО, КЪДЕТО ЖИВЕЯТ АНГЕЛИТЕ. БОГ ИСКА ОТ НАС НЕЩО ПОВЕЧЕ, ЗАЩОТО САМИЯТ БОГ НЕ Е СВЕТЛИНА, ТОЙ Я ПРЕВЪЗХОЖДА. ТЯ Е БУЛО, ЗАВЕСА /и Мохамед го казва/ ОГРАНИЧЕНИЕ.
Ел. Хараш 16.6.2017 г. Портал 12

На библейски език чистата Духовност е наречена АНГЕЛИ.
Е.Х.

ПРЕОБРАЗЯВАНЕ

Mаслена картина 40/50 см

За да се храниш по-добре,
превърни се в пеперуда…
Гъсеницата щом превърне се
във пеперуда,
листенца вече не яде.
Храната и е друга.
Условията на живот
са къде – къде по-добре!
Тя пърха неуморно
сред много цветове,
и поема елексир
от прашеца кат дете.
Арамон Айдара

АНГЕЛ – ХРАНИТЕЛ

Mаслена картина 30/40 см.

Ангелите имат едно достойнство и един недостатък. Достойнството на Ангелите е в това, че те не са способни да се влошават. Недостатъкът на Ангелите е в това, че не могат да се усъвършенствуват. Те не могат да преминават в степени. При Човека е друго. Недостатъкът на Човека е в това, че Той е способен на падение, включително и на големи падения. Достойнството на Човека е в способността да се усъвършенствува. Ангелите са неподвижни. Те винаги стоят на своето стъпало, но Ние се движим. Ние се повдигаме стъпало след стъпало. Ангелите нямат обвивка от плът, Те не могат да служат тайно и независимо. Ангелите са винаги явни, но Човекът, Който е станал Син е скрит и в Своята скритост, Той може да се повдига. / Както знаете при Дионисий никой от неговите близки не са знаели с какво се занимава и каква дълбочина има. Чак когато издава книгите си, доста късно някои разбират за какъв мистик, за какво велико същество става въпрос. Преди това го мислели просто за някакъв светец, но той е много по-дълбоко./

3.5.2011 г. Ел. Хараш

Постоянна изложба на Арамон в център Хармония, гр. Варна.
Адрес: Ул. Студентска 1А, гр. Варна.
Телефон: +359 (0) 89 367 1690
Имейл: info@artaramonaidara.com