ОМЪ

ИДЕЯ – АБСОЛЮТНА ЧИСТОТА
ТИ СЕ МИЙ… САПУН …ТОВА Е ЕДНА ТРЕТА ОТ ИСТИНАТА. ТАКА СЕ МИЯТ САМО УМРЕЛИТЕ ХОРА. УМРЕЛИТЕ – ОЗНАЧАВА НЕОСЪЗНАТИТЕ, КОИТО СА ИЗТЪРВАЛИ БОГА….ВСИЧКО Е СЪЗДАДЕНО ОТ СЛОВО…РЪЦЕТЕ СА СЛОВО, ЗАД ТЕЗИ РЪЦЕ ИМА ДУХОВНИ РЪЦЕ, ЗАД ЛИЦЕТО МИ ИМА ДУХОВНО ЛИЦЕ…МИЕНЕТО СТАВА СЪС СЛОВОТО ОМЪ, НАЙ-ВЕЧЕ, С ОМЪ.
ТОВА ЛИЦЕ СЕ МИЕ БАВНО КАТО СЕ ГОВОРИ ПРИМЕРНО ЛЮБОВ, МЪДРОСТ, ИСТИНА, СВЕТЛИНА, ЗАЩОТО ИМА ФИННО ЛИЦЕ ОТЗАД. ТОВА Е ДУХОВНИЯТ ПЪТ. И ТОВА Е ЗА НАЧИНАЕЩИ В УЧЕНИЕТО. АКО ТИ СЕ МИЕШ САМО ПО ОНЗИ НАЧИН /ЕДНА ТРЕТА ОТ ИСНИНАТА/… ТИ ОСТАВАШ ВЪНШНО ДОНЯКЪДЕ ЧИСТ, НО ТИ ВЪТРЕШНО СИ НЕЧИСТ. ОТ ТАМ Е БЕЛЯТА. НЯМА КАК ДА ИМАШ ДУХОВЕН ЖИВОТ, ТИ МОЖЕ ДА СИ УЧЕН, МОЖЕ ДА СИ РЕЛИГИОЗЕН, ТОВА Е СМЕШНО. УЧИТЕЛЯТ Е КАЗАЛ: БЪДИ ИСТИНЕН, А НЕ РЕЛИГИОЗЕН. СЕГА ДЕЙСТВА МОГЪЩО ПРЕДОПРЕДЕЛЕНИЕ..
ОМЪ

Картина за развиване на личната сила, волята на човека, за баланс на ин и ян енергията, способства за преработване на чувствата и преживяванията, за себеовладяване, овладяване на ума, развитие на интуицията, духовната любов, за придобиване на Божествено Съзнание чрез вглеждане навътре и повторени е на ОМЪ, за придобиване на абсолютната, безусловна Любов към Бога чрез индивидуално дълбоко преживяване. Използва се чрез концентрация и съзерцаване на картината за разблокирване на 3 – та, 6 – та и 7 ма чакра у човека. Съответства на тона МИ, ЛА и Си. Спомага за лечението на задстомашната жлеза /панкреаса/, стомаха, далака, тройния нагревател, пикочния мехур, хипофизата, епифизата . Камъните на 3 – та, 6 – та и 7 – ма чакра, които могат да се ползват в резонанс на картината са тигрово око, кехлибар, цитрин, благороден топаз, индигово син сапфир, лапислазули, аметист, планински кристал.
Въздействието на картината се усилва от аромата на лавандула, розмарин, бергамот, мента, жасмин, логос и тамян, от свиренето, пеенето, слушането на произведения в тоналността МИ, ЛА и СИ, на песента на Учителя “ПЕСЕН НА СВЕТЛИЯ ПЪТ”, “ТОЙ ИДЕ” и “БОГ Е ЛЮБОВ”, четенето на молитви “МОЛИТВАТА НА БРАТСТВОТО”, “ПЛОДОВЕТЕ НА ДУХА” и “МАЛКАТА МОЛИТВА” на Учителя, стихове от книгата ЗАВЕТА НА ЗВЕТНИТЕ ЛЪЧИ на Учителя, със стихове от Библията – съответно жълтите, индиговите и виолетовите, диамантените.

Псаломите 91 , 23, 19,112, 103, 25, 132. и Отче Наш, в превод от арамейски /езика на Христос/

“ОМ е първото слово, произлязло от безмълвието на Брахман. ОМ е звук, който създава в човека дълбочина и безмълвие. ОМ създава и постепено Брахман в човека. ОМ е друго название на праосновата, на Прасъществото – друго име на Неговата всеобхватна Любов….

Който проникне в Ом, в Брахман, става безсмъртен.”

6.04.2010г. Ел. Хараш

Постоянна изложба на Арамон в център Хармония, гр. Варна.
Адрес: Ул. Студентска 1А, гр. Варна.
Телефон: +359 (0) 89 367 1690
Имейл: info@artaramonaidara.com