ОМЪ

ИДЕЯ – АБСОЛЮТНА ЧИСТОТА
ТИ СЕ МИЙ… САПУН …ТОВА Е ЕДНА ТРЕТА ОТ ИСТИНАТА. ТАКА СЕ МИЯТ САМО УМРЕЛИТЕ ХОРА. УМРЕЛИТЕ – ОЗНАЧАВА НЕОСЪЗНАТИТЕ, КОИТО СА ИЗТЪРВАЛИ БОГА….ВСИЧКО Е СЪЗДАДЕНО ОТ СЛОВО…РЪЦЕТЕ СА СЛОВО, ЗАД ТЕЗИ РЪЦЕ ИМА ДУХОВНИ РЪЦЕ, ЗАД ЛИЦЕТО МИ ИМА ДУХОВНО ЛИЦЕ…МИЕНЕТО СТАВА СЪС СЛОВОТО ОМЪ, НАЙ-ВЕЧЕ, С ОМЪ.
ТОВА ЛИЦЕ СЕ МИЕ БАВНО КАТО СЕ ГОВОРИ ПРИМЕРНО ЛЮБОВ, МЪДРОСТ, ИСТИНА, СВЕТЛИНА, ЗАЩОТО ИМА ФИННО ЛИЦЕ ОТЗАД. ТОВА Е ДУХОВНИЯТ ПЪТ. И ТОВА Е ЗА НАЧИНАЕЩИ В УЧЕНИЕТО. АКО ТИ СЕ МИЕШ САМО ПО ОНЗИ НАЧИН /ЕДНА ТРЕТА ОТ ИСНИНАТА/… ТИ ОСТАВАШ ВЪНШНО ДОНЯКЪДЕ ЧИСТ, НО ТИ ВЪТРЕШНО СИ НЕЧИСТ. ОТ ТАМ Е БЕЛЯТА. НЯМА КАК ДА ИМАШ ДУХОВЕН ЖИВОТ, ТИ МОЖЕ ДА СИ УЧЕН, МОЖЕ ДА СИ РЕЛИГИОЗЕН, ТОВА Е СМЕШНО. УЧИТЕЛЯТ Е КАЗАЛ: БЪДИ ИСТИНЕН, А НЕ РЕЛИГИОЗЕН. СЕГА ДЕЙСТВА МОГЪЩО ПРЕДОПРЕДЕЛЕНИЕ..
ОМЪ

Картина за развиване на личната сила, волята на човека, за баланс на ин и ян енергията, способства за преработване на чувствата и преживяванията, за себеовладяване, овладяване на ума, развитие на интуицията, духовната любов, за придобиване на Божествено Съзнание чрез вглеждане навътре и повторени е на ОМЪ, за придобиване на абсолютната, безусловна Любов към Бога чрез индивидуално дълбоко преживяване. Използва се чрез концентрация и съзерцаване на картината за разблокирване на 3 – та, 6 – та и 7 ма чакра у човека. Съответства на тона МИ, ЛА и Си. Спомага за лечението на задстомашната жлеза /панкреаса/, стомаха, далака, тройния нагревател, пикочния мехур, хипофизата, епифизата . Камъните на 3 – та, 6 – та и 7 – ма чакра, които могат да се ползват в резонанс на картината са тигрово око, кехлибар, цитрин, благороден топаз, индигово син сапфир, лапислазули, аметист, планински кристал.
Въздействието на картината се усилва от аромата на лавандула, розмарин, бергамот, мента, жасмин, логос и тамян, от свиренето, пеенето, слушането на произведения в тоналността МИ, ЛА и СИ, на песента на Учителя “ПЕСЕН НА СВЕТЛИЯ ПЪТ”, “ТОЙ ИДЕ” и “БОГ Е ЛЮБОВ”, четенето на молитви “МОЛИТВАТА НА БРАТСТВОТО”, “ПЛОДОВЕТЕ НА ДУХА” и “МАЛКАТА МОЛИТВА” на Учителя, стихове от книгата ЗАВЕТА НА ЗВЕТНИТЕ ЛЪЧИ на Учителя, със стихове от Библията – съответно жълтите, индиговите и виолетовите, диамантените.

Псаломите 91 , 23, 19,112, 103, 25, 132. и Отче Наш, в превод от арамейски /езика на Христос/

“ОМ е първото слово, произлязло от безмълвието на Брахман. ОМ е звук, който създава в човека дълбочина и безмълвие. ОМ създава и постепено Брахман в човека. ОМ е друго название на праосновата, на Прасъществото – друго име на Неговата всеобхватна Любов….

Който проникне в Ом, в Брахман, става безсмъртен.”

 

ОМ е първото слово, произлязло от безмълвието на Брахман. ОМ е звук, който създава в човека дълбочина и безмълвие. ОМ създава и постепено Брахман в човека. ОМ е друго название на праосновата, на Прасъществото – друго име на Неговата всеобхватна Любов. ОМ – това слово е толкова древно и толкова свещено, и толкова извън времето, че винаги най- ще му подхожда безмълвието. Това ОМ, това слово е повече от несътвореност, отколкото нещо отвън.
ОМ е чистият древен водител и той те води към себе си. ОМ е древна дума за най-чистата сила. Тази сила е поглъщател. Тя поглъща всички други сили. ОМ е звукът, който по всяко време докосва Брахман. Казвайте тази дума, няма да я разберете, тя е дума на Духа – просто я казвайте.
Колкото повече повтаряш ОМ, толкова повече вървиш към Брахман и толкова повече ставаш Брахман. 
Яджнавалкия Какво ни казват Упанишадите за Ом:
Ом е това, което се назовава „Безкрайното”.
Който се посвещава на Ом, се посвещава на Безкрайното, той се посвещава на Брахман.
Боговете в древността победили демоните не чрез силата си, а чрез Ом.
Който проникне в Ом, в Брахман, става безсмъртен.
Ом е най-древният химн на единството.
Ом изпълва човека с древност и единство.
Ом – този звук е безсмъртен и безстрашен. Когато боговете победили асурите (демоните), то е защото те се уловили за Ом и така удържали победата.
Убежището е в този безсмъртен и безстрашен звук. Звукът Ом е създателят на опората.
Ом е древното име, универсалното име на Брахман. Ом е отиване при Брахман – върховното тайно Същество.
Ом е символ на чистото съществувание. Освен това Ом не е дума – тя е нематериален звук; тя е мистичен звук.
Ом е тайна отвъд словото и отвъд света, отвъд азбуките.
Ом – това е всъщност звучащата Тишина. Това е вътрешно звучене, а не физическо. Това е вътрешно, несътворено звучене.
Ом е самото начало на звуците, но самата тази сричка не е звук.
Ом е владетел на трите свята: външния, тънкия (т.е. духовния) и непроявения.
Ом е синтез на най-тънката и всепроникваща сила.
Ом, това е звукът на Пустотата, звукът на Безкрая.
Който не познава пранава, казва Яджнавалкия (пранава е друго название на Ом или Аум); който не познава пранава, т.е. Ом, словото му и животът му са поразени, думите му са човешки.
Ом е най-древният и божествен меч срещу злото.
Който познава Ом, той става разрушител на тъмнината.
Ом е връзка с боговете и поради това Ом е освободител.
Ом е царският път към Брахман. Това е пречистият поток от духовност. 
Ом е отвъд вселената, отвъд боговете, отвъд разума, защото Ом е бащата на всичко това.
Това Ом работи за нас неуловимо и всичко това става в чистото безмълвие.
Ом е ключът към изначалност. Ом е най-древното и кратко благовестие. Тази сричка е жива част от великия древен Брахман и затова тя е повече от дума, повече от сричка, повече от слово. И тя означава завръщане в Брахман чрез повторение.
Казват мъдреците на Упанишадите: Ом е оръжие; Ом е упование.
Това Прасъщество ОМ може да оживява във всякакъв вид мрак, няма значение каква е неговата степен. Запомнете тази идея!
Ом – това е Брахман. Това е всичко. Това е мистиката на единството.

6.04.2010г. Ел. Хараш

Постоянна изложба на Арамон в център Хармония, гр. Варна.
Адрес: Ул. Студентска 1А, гр. Варна.
Телефон: +359 (0) 89 367 1690
Имейл: info@artaramonaidara.com