Арт Арамон Айдара

Шри Янтра Мандал

ИДЕЯ – АДАРОХОТ – ЕДИНСТВО

Shri Yantra, наричат „Кралицата на всички янтри” и е свързана с интуицията, с просветлението. В никой от другите мандали няма да открием такова величествено разположение на космическите магнетични полета, толкова всеобемен обхват на вечните истини. Изящни и енергични линии и ъгли; закръглени и плавни извивки и венчелистчета. Съвършенството на форми, хармонията в пропорциите произвеждат силно впечатление със сложността на плетеницата…

Shri Yantra е най-важната от янтрите. Това е диаграма, символизираща активността на вселената и процеса на непрекъснатото творчество. Тя е метафора на слизането на Духа в материята: на проявяването на вселената от несътворения Мрак.

В индийските трактати „Янтра“ е името, дадено на геометрични изображения, способни да контролират и предават енергия. Законът за подобието е заложен в янтрата – малкото е като голямо, а голямото е като малко, следователно малкото изображение носи силата и силата на цялата Вселена, помагайки да усетим енергийните потоци около и вътре в нас.

Постоянна изложба на Арамон в център Хармония, гр. Варна.
Адрес: Ул. Студентска 1А, гр. Варна.
Телефон: +359 (0) 89 367 1690
Имейл: info@artaramonaidara.com